24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στα τέλη του Οκτωβρίου τα νέα, ηλεκτρικά Scout!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από πολλές δεκαετίες, γύρω στις 6 για την ακρίβεια, μία μάρκα που κατασκεύαζε μέχρι εκείνο το σημείο αποκλειστικά επαγγελματικά οχήματα ονόματι International Harverster αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά το πρώτο Scout – ένα παραδοσιακό, σκληροπυρηνικό off-roader που είχε σκοπό να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Jeep και λίγο αργότερα, το Ford Bronco. Η International Harverster διατήρησε το Scout μέχρι και την δεκαετία του ’80 οπότε και αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την οδήγησαν στην πώληση πολλών τμημάτων της και στην μετονομασία σε Navistar. Η Navistar εξαγοράστηκε από την Traton, μία θυγατρική του Volkswagen Group με τον γερμανικό όμιλο να αποκτά με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα του ονόματος Scout – δικαιώματα που στα μέσα του 2022 αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για την δημιουργία δύο αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ενός SUV και ενός pickup, που θα έχουν τον χαρακτήρα και το ύφος των προγόνων τους.
Από το 2022 και παρότι ο όμιλος Volkswagen ήταν αρκετά ενθουσιώδης στην αρχή, δεν είχαμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε επίσημα ότι η πρεμιέρα των Scout θα λάβει χώρα στις 24 Οκτωβρίου – 44 ολόκληρα χρόνια μετά την παραγωγή του τελευταίου Scout. Ο χρόνος που έχει περάσει είναι πάρα πολύς και παρά το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με το αυτοκίνητο και δεν ξεχνούν τόσο εύκολα μοντέλα όπως το αυθεντικό Scout, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η απήχηση του αγοραστικού κοινού στα δύο νέα μοντέλα, όπως δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η στάση του απέναντι στον εξηλεκτρισμό τους. Η Volkswagen έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο κάποια σκίτσα που φανερώνουν ότι τόσο το SUV όσο και το pickup θα παραμείνουν πιστά στο αυθεντικό, τουλάχιστον σχεδιαστικά καθώς και μία εικόνα που δείχνει μία πυξίδα ενσωματωμένη στην οροφή του νέου Scout – κάτι που λέει πολλά για το στιλ που θα έχουν τα δύο μοντέλα.

Γνωρίζουμε ότι τα δύο μοντέλα θα χρησιμοποιούν μία νέα αρχιτεκτονική και με αυτήν, την δύναμη της νοσταλγίας και την πρακτική “Made in the U.S.A.” αφού θα παράγονται στην πολιτεία της Ν. Καρολίνα, ποντάρουν στην ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Σε αυτό το σημείο ο όμιλος Volkswagen δεν έχει εκφράσει πουθενά την πρόθεση του να κυκλοφορήσει τα νέα Scout και σε άλλες αγορές πέραν της Β. Αμερικής, οπότε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινήσεις της νεοσύστατης μάρκας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αλλά ελαφρώς αποστασιοποιημένοι γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα δούμε ένα Scout να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό