22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Στα σκαριά tri-foldable και smartphone χωρίς κουμπιά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο παρελθόν είχαμε δει διάφορα concepts για smartphones χωρίς φυσικά κουμπιά, όπως για παράδειγμα το vivo Apex του 2019 που αξιοποιεί χωρητικά ή πιεζοηλεκτρικά κουπιά για να μιμηθεί τη λειτουργικότητα των φυσικών κουμπιών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Xiaomi είναι πανέτοιμη να κυκλοφορήσει ένα smartphone χωρίς κουμπιά και μάλιστα ήδη από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με μια νέα διαρροή από τον tipster chuvn8888, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια συσκευή ναυαρχίδα με την κωδική ονομασία «Zhuque» που δεν θα διαθέτει φυσικά κουμπιά τροφοδοσίας ή έντασης ήχου.

Αυτή η buttonless συσκευή φέρεται να βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2025. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία που μπορεί να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Xiaomi, πέρα από εικασίες ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό χωρητικών κουμπιών, αισθητήρων ευαίσθητων στην πίεση και κινητήρων δόνησης για την καταγραφή των ενεργειών. Φημολογείται επίσης ότι η διαχείριση θα μπορούσε να γίνεται με φωνητικές εντολές ή με χειρονομίες, ενώ δεν αποκλείεται η τοποθέτηση selfie κάμερας κάτω από την οθόνη και η χρήση του επόμενης γενιάς επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 4.

Εκτός από το smartphone χωρίς κουμπιά, κυκλοφορούν επίσης φήμες για ανάπτυξη tri-foldable smartphone από τη Xiaomi όπως αυτό που αναμένεται ότι θα παρουσιάσει η Huawei τον επόμενο μήνα! Ούτε για αυτό υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι η Xiaomi δεν σκοπεύει να μείνει πίσω από τις εξελίξεις ούτε να κρατήσει στάση αναμονής.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό