22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα σκαριά διπλή επένδυση για αυτοματισμούς-ρομποτικά συστήματα και ενεργειακή αυτονομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο επενδύσεις, συνολικού ύψους 3 εκατ.ευρώ, έχει στα σκαριά η βιομηχανία ανελκυστήρων Doppler.

Η μία είναι ύψους 2,050 εκατ. ευρώ, αφορά στην οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας με υψηλού επιπέδου αυτοματισμούς (ρομποτικά συστήματα) και έχει υποβληθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα “Έξυπνη Μεταποίηση” του ΕΣΠΑ. Με την επένδυση αυτή η εταιρεία όπως επισημαίνει στη “Ν” ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Σταύρος Σταυρόπουλος, θα λυθεί και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον τομέα της ηλεκτροσυγκόλλησης που ταλανίζει τη βιομηχανική παραγωγή.

Η δεύτερη είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ και αφορά δράσεις ενεργειακής αυτονομίας και ενίσχυσης της παραγωγής. Ήδη στην κατεύθυνση αυτή έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά στις οροφές της μονάδας της στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και προγραμματίζεται ο διπλασιασμός τους. Στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας δόθηκε η έγκριση για χρήση μέρους των φορολογηθέντων αποθεματικών της εταιρείας, συγκεκριμένα για ποσό 270.00 ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου εφόσον ενταχθεί στη δράση “Πράσινος Μετασχηματισμός”, στην οποία έχει υποβληθεί (σ.σ. με κωδικό ΑΝΤ04ΠΜ-0015978).

Στη φετινή χρήση, σύμφωνα με τον κ.Σταυρόπουλο, η εταιρεία εκτιμάται ότι καταγράφει νέα – και μεγαλύτερη από πέρυσι – άνοδο εργασιών, συγκεκριμένα πάνω από 15% μέχρι σήμερα, ενώ επίσης υπάρχει και σημαντική αύξηση των παραγγελιών που δέχεται η εταιρεία τόσο από την ελληνική αγορά, όσο και από το εξωτερικό.Η εταιρεία, όπως επισημαίνει επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στις αγορές εντός και εκτός Ευρώπης σε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών όπως οι “κεκλιμένοι ανελκυστήρες” (inclined elevators) αλλά και στον τομέα των home lifts (οικιακοί ανελκυστήρες), στον οποίον αυξάνει την παρουσία της στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας, ενώ ανοδικά κινείται και η ελληνική αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό