19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Στα…πέναλτι επικράτησε η Χιρόνα της Μπιλμπάο (2-1), ήρωας ο Γκαζανίγκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοξένησε η Χιρόνα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της La Liga, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 2-1 των «Βάσκων» με ήρωα τον τερματοφύλακα τους, Πάολο Γκαζανίγκα.

Ο διεθνής Αργεντίνος τερματοφύλακας, συνέχισε από εκεί που το άφησε με την Φέγενορντ και είπε «όχι» στους παίκτες της Μπιλμπάο από το σημείο του πέναλτι, ούτε μία, ούτε δύο φορές αλλά τρεις φορές.

Αρχικά στο 28ο λεπτό, αποκρούοντας την εκτέλεση του Μπερενγκέρ, ενώ η ομάδα του εκμεταλλεύτηκε αυτή του την επέμβαση ανοίγοντας το σκορ δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ασπρίγια δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και «έγραψε» αριστουργηματικά το 1-0.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και την ισοφάριση, τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα, με τον Όιχαν Σανσέτ με ένα όμορφο πλασέ εντός περιοχής για το 1-1.

Οι «Βάσκοι» κέρδισαν εκ νέου πέναλτι στο 58ο λεπτό, αλλά ο Γκαζανίγκα ήταν πάλι εκεί, εις διπλούν, πρότινος λέγοντας «όχι» στον Ινάκι Γουίλιαμς, με τον διαιτητή όμως να υποδεικνύει επανάληψη. Την μπάλα αυτή την φορά πήρε ο Άντερ Ερέρα, όμως και αυτός δεν μπόρεσε να «σπάσει» το τείχος με όνομα Πάολο Γκαζανίγκα.

Η Χιρόνα, εν τέλει κατάφερε να πάρει το ματς με…πενάλτι. Συγκεκριμένα στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι είχαν αυτή την στιγμή τους από την άσπρη βούλα, ενώ η Αθλέτικ έμεινε και με 10 μετά την αποβολή του Παρέδες με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό,. Ο Στουάνι ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Ουρουγουάνο φορ να μην λανθάνει και να χαρίζει μια τεράστια νίκη στην ομάδα του Μίτσελ.

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/10Λεγανές-Βαλένθια 0-0

Σάββατο 5/10

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1(18′ Κούμπουγια, 47′ Καρέρας – 68′ Ράιγιο)

Χετάφε-Οσασούνα 1-1(21′ Γιλντιρίμ – 60′ Μπούντιμιρ)

Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2(51′ Αμαλά – 51′ 80′ Ντε Φρούτος)

Λας Πάλμας-Θέλτα 0-1(28′ Ιγκλέσιας)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-0(14’ Βαλβέρδε, 73’ Βινίσιους)

Κυριακή 6/10Τζιρόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1(39′ Ασπρίγια, πεν. 90+9′ Στουάνι – 41′ Σανσέτ)

Αλαβές-Μπαρτσελόνα 17:15

Σεβίλλη-Μπέτις 19:30

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο 22:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό