15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Θρύλος – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Όχι μόνο κράτησε το προβάδισμα που είχε ο Ολυμπιακός από τον πρώτο αγώνα με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά κατάφερε να πάρει και τη νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απ’ όπου πέρασε με το νικηφόρο 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» νίκησε και στη Θεσσαλονίκη με το ίδιο σκορ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας NOVIBET, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 88′ ο Ελ Αραμπί, μετά από ασίστ του Σαμασέκου, ενώ πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν και ο Τζολάκης ο οποίος έπιασε πέναλτι του Γκρέι στο 82′.

Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του αγώνα απείλησαν, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό βγήκαν μπροστά και ο Ετέμπο έκανε το μακρινό σουτ με τον Τζολάκη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 11′ ο Ολυμπιακός απάντησε, όταν ο Μασούρας σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Μπακαμπού απείλησε με το κεφάλι όμως ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά και στο 18′ ο Ροντινέι έκανε την πάσα στον Βαλμπουενά και ο Γάλλος έκανε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή όμως ο Κουέστα αντέδρασε σωστά.

Στο 26′ ο Ολυμπιακός βγήκε και πάλι μπροστά, με τον Μπιέλ να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά όμως η μπάλα πέρασε αρχικά από τον Μασούρα και στη συνέχεια ο Κουέστα έδιωξε προ του Μπακαμπού. Ο Άρης είχε στο 34′ μία καλή στιγμή, όταν ο Γκρέι μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση δεξιά, έκανε το σουτ και ο Τζολάκης έδιωξε με τα πόδια. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου είχαμε από μία φάση για την κάθε ομάδα. Αρχικά ο Ολυμπιακός στο 43′ είχε καλή στιγμή όταν ο Βρουσάι έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά με το εξωτερικό φάλτσο και το δεξί πόδι, ο Μπακαμπού έκανε το πλασέ στην κίνηση με την μπάλα όμως να πηγαίνει άουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, 45+2′, ο Γκρέι έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και ο Τζολάκης έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ και αυτή ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης απείλησε στο 65′ με τον Πίρσμαν όταν έκανε το σουτ από τ’ αριστερά με τον Τζολάκη και πάλι να αντιδρά σωστά και να στέλνει την μπάλα κόρνερ, ενώ στο 82′ ο Ούγγρος διαιτητής, Ιστβάν Βαντ, είδε πέναλτι του Ντόη στον Γκρέι και παράλληλα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκρέι με τον Τζολάκη όμως να λέει «όχι» και να κρατάει το μηδέν στην «ερυθρόλευκη» εστία.

Παρά το γεγονός πως ο Θρύλος ήταν με δέκα παίκτες, κατάφερε να βγει μπροστά και να βάλει και το γκολ για να φύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στο 88′ ο Σαμασέκου έκανε την μπαλιά για τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό φορ να κοντρολάρει, να βγαίνει τετ α τετ με τον Κουέστα και να πλασάρει με το δεξί για το τελικό 0-1 στο «Κλ. Βικελίδης»!

Να σημειωθεί πως δύο λεπτά πριν το γκολ του Ολυμπιακού στο ματς μπήκε ο Ραμόν, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρθία (76′ Πάλμα), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (86′ Ραμόν), Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μπιέλ (86′ Σισέ), Βαλμπουενά (61′ Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας (71′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (71′ Ελ Αραμπί).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό