27.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Στα δύο οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί οι συνυποψήφιοί τους μέχρι πρότινος, να μην πήραν δημόσια θέση, ως αναμενόταν εξάλλου, οι δημόσιες στηρίξεις στους δύο φιναλίστ των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ όμως, ήρθαν αίφνης από ευρωβουλευτές του κόμματος.

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μανιάτης, επικεφαλής -μετά από προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη- της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, που με μία μακροσκελή ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ πήρε δημόσια θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ επαναθεμελίωσε τη σχέση του με τους πολίτες.

Θυμίζοντας ότι στις περασμένες ευρωεκλογές επέστρεψε το πράσινο στον εκλογικό χάρτη και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές το κόμμα θα σταθεί αντάξιο των ακόμα μεγαλύτερων προσδοκιών που έχουν οι πολίτες από αυτό, ο κ.Μανιάτης κατέληξε, με τη φράση: «Πιστεύω ότι οφείλουμε να δώσουμε στον Νικο Ανδρουλάκη την ευκαιρία να ολοκληρώσει την προσπάθεια».

Λίγες ώρες αργότερα, τη δική του προτίμηση στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα αποκάλυπτε με άρθρο του στην Καθημερινή ο Νίκος Παπανδρέου. Ερμηνεύοντας το μήνυμα της πρώτης Κυριακής ως ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας της ηγεσίας του κόμματος, και περιγράφοντας ως απαραίτητη τη διαμόρφωση μιας ισχυρής ηγετικής ομάδας, ο πρώτος σε ψήφους ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι ο Χάρης Δούκας φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί το μήνυμα της πρώτης κάλπης, ήτοι την αναγκαιότητα για ανάληψη άμεσης πολιτικής δράσης για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξης και τη σύνδεσή της με τις παραγωγικές τάξεις, την Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία. Επαναλαμβάνοντας την άποψή του υπέρ της αλλαγής ηγεσίας αλλά και μοντέλου ηγεσίας, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γιος του ιδρυτή του, τόνισε την ανάγκη ενός πολιτικού άλματος.

Παρατηρώντας δε, ότι η σημερινή ηγεσία είχε πολλαπλές ευκαιρίες να δείξει τις αρετές της, πήρε θέση στο δίλημμα που θέτει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο δήμαρχος Αθηναίων. «Ανάμεσα στη στασιμότητα και την Αλλαγή, προσωπικά, συνήθως επιλέγω το δεύτερο», έγραψε ο κ.Παπανδρέου.

Αμέτοχοι στο προσκήνιο Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου

Και ενώ μικρότερης κλίμακας στελέχη παίρνουν το ένα μετά το άλλο θέση, κυρίως μέσα από τα social media, οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, που δεν είναι άλλοι από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, που τερμάτισαν μεν στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής, πετυχαίνοντας όμως πολύ ψηλό σκορ, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Με τον κ. Γερουλάνο ωστόσο να δηλώνει χθες για πρώτη φορά ανοιχτά (Mega) πως θα ήταν στον δεύτερο γύρο εάν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου. 

Σε μία προσπάθεια όμως να μην επηρεάσουν -ανοιχτά τουλάχιστον- τους ψηφοφόρους τους προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, επιλέγουν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα. Αυτό της ανάγκης για συμμετοχή ει δυνατόν και όλων όσοι βρέθηκαν στις ‘πράσινες’ κάλπες την πρώτη Κυριακή. Μία μεγάλη συμμετοχή, εξάλλου, εκτός από τη νομιμοποίηση που θα δίνει στον πρόεδρο που θα εκλεγεί το βράδυ της Κυριακής, θα στέλνει και το μήνυμα της ενότητας του χώρου την επόμενη μέρα. Που είναι ίσως και το μεγαλύτερο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ από Δευτέρα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό