22.3 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Στα άκρα ο «πόλεμος» για τη συναυλία των Τεμπών: Εξώδικο της Μαρίας Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νίκου Πλακιά και της Μαρίας Καρυστιανού. Οι οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι χωρισμένες σε στρατόπεδα, με δηλητηριώδη βέλη να εκτοξεύονται εκατέρωθεν, με αφορμή τη συναυλία που διοργανώνει ο «Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος, Τέμπη 2023», με πρόεδρο την κ. Καρυστιανού. 

Τελευταία εξέλιξη είναι το εξώδικο που απέστειλε η ίδια κατά των κ.κ. Νίκου και Δημήτρη Πλακιά, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Χ ο Νίκος Πλακιάς. 

Σε αυτό, η κ. Καρυστιανού στρέφεται εναντίον του ισχυριζόμενη ότι έχει προκαλέσει διχασμό και αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων «με τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών».

Ο κ. Πλακιάς, φανερά οργισμένος, σχολιάζει το εξώδικο που έλαβε και γράφει:

Ευχαριστώ @mkaristianouΗ Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά Ντρέπομαι Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια ;Πως θα τις αντικρίσεις ;

Το χρονικό του «πολέμου»

Η αρχή έγινε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, με την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανηψιά του, ο οποίος διατύπωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του με το αντίτιμο που μπαίνει στη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων, ενώ αμφισβήτησε και τη δικαιοδοσία του Συλλόγου, που όπως είπε εκπροσωπεί λίγες οικογένειες, να μιλά εξ ονόματος όλων. 

«Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα ; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες; Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος ; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα. (…) Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€. Κάποτε θα κάνουμε αυτή την συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο».

Την ανάρτηση του κ. Πλακιά ακολούθησαν και άλλοι συγγενείς θυμάτων, που επίσης διαφωνούν με το χρηματικό αντίτιμο. 

Καρυστιανού: Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι

Με βίντεο στο Facebook, η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτησή της «δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για το Σύλλογο».

Όπως είπε η ίδια «αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά (…) Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας».

Αξίζει, δε, να αναφέρουμε ότι η κ. Καρυστιανού είπε ότι η εκδήλωση «έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρι στιγμής και προσπαθούμε την ξεπεράσουμε».

Δικηγόρος Πλακιά: Αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού για ανάκληση της άδειας της συναυλίας

Σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος του Νίκου Πλακιά, Λεωνίδας Κούμπουρας, μίλησε στο OPEN και έδωσε νέα διάσταση στο θέμα, εμπλέκοντας και το υπουργείο Πολιτισμού. 

«Συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν αντίρρηση με τη διεξαγωγή της συναυλίας. Πλην όμως, δεν πρέπει να έχει αντίτιμο, το οποίο θα διατεθεί για αδιαφανείς σκοπούς. Στην αφίσα της συναυλίας αποκρύφθηκε ότι η εκδήλωση θα γίνει προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να γίνουν νομικές ενέργειες αορίστως στο εξωτερικό. 

Πρέπει, λοιπόν, να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι η συναυλία αδειοδοτήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον όρο ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Όχι να τα καρπωθούν οι ίδιοι. Είναι έωλο, επίσης, το επιχείρημα ότι θέλουν να στραφούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι όλοι οι νομικοί γνωρίζουν ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχεις εξαντλήσει τα ελληνικά νομικά μέσα».

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Κούμπουρας μίλησε για παραπληροφόρηση της ελληνικής Πολιτείας και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, οι ίδιοι έχουν ενημερώσει και το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μη δοθεί άδεια για συναυλία με αντίτιμο. «Όχι να γίνει συναυλία για κρυμμένους σκοπούς, τους οποίους η κ. Καρυστιανού αναγκάστηκε να αποκαλύψει μετά την παρέμβαση του κ. Πλακιά. Δεν έχει χάσει μόνο η κ. Καρυστιανού το παιδί της, έχουν χάσει κι άλλες οικογένειες τα παιδιά τους κι έχουν πέσει από τα σύννεφα», σημείωσε. 

Ακούστε την τοποθέτηση του δικηγόρου του Νίκου Πλακιά (από 12:30 και μετά)

Μαρία Καρυστιανού: Δεν γνωρίζω τη σκοπιμότητα του κ. Πλακιά 

Στην εκπομπή OPEN ΤΩΡΑ μίλησε και η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού. Ξεκαθάρισε ότι έχουν μια πολλή διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τον Νίκο Πλακιά για το θέμα. «Δεν μπορώ να μπω στην ψυχή του κ. Πλακιά, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο να σας πει για τη σκοπιμότητα. Εμείς έχουμε τη δική μας συλλογιστική για να γίνει αυτή η συναυλία. Ο στόχος ήταν διπλός, να μαζευτούμε όσο περισσότεροι μπορούμε για να δώσουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα Τέμπη δεν έχουν ξεχαστεί, ότι θέλουμε να δούμε να υπάρξει δικαίωση και φυσικά να γίνει μια συναυλία μνήμης όπου θα γίνουμε όλοι ένα με τη σκέψη μας στα παιδιά. 

Ο δεύτερος στόχος είναι ότι εμείς στο σύλλογο έχουμε θέσει άλλες προτεραιότητες, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του κ. Πλακιά. Εκείνος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί πολύ καλά. Εμείς στο σύλλογο δεν συμφωνούμε με την άποψη που πολλοί έχουν αποδεχθεί ότι τα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τα αγγίξουμε. Αυτό εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό