29.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Σταύρος Μπαλάσκας για Αυγενάκη: «Δεν συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί, έχουν ασυλία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τους λόγους που ο αστυνομικός στο συμβάν του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον Λευτέρη Αυγενάκη δεν προχώρησε σε αναφορά του περιστατικού στην υπηρεσία του, εξήγησε ο Σταύρος Μπαλάσκας. 

Μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής ανέφερε σχετικά με τον αστυνομικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το συμβάν: Υπήρξε μια μνεία για τον αστυνομικό γιατί δεν ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία του ως όφειλε, λόγω του ότι ο κύριος Αυγενάκης είναι κοινοβουλευτικός. Αφού ο κύριος Αυγενάκης είχε τα “μπουρίνια” του και ήταν ως μαινόμενος ταύρος μέσα στο αεροδρόμιο, εκλήθη ο αστυνομικός και ρώτησε τον υπάλληλο αν θέλει να υποβάλει μήνυση. Είπε όχι. Ο αστυνομικός δέχτηκε μία άσχημη συμπεριφορά από τον κύριο Αυγενάκη. “Κάντε στην άκρη, έχω ασυλία, δεν μπορείτε να μου κάνετε κάτι”. Η ουσία είναι ότι δεν συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί, ιδιαίτερα οι κοινοβουλευτικοί. Έχουν την ασυλία τους. Για να καταγραφεί, θα πρέπει να γίνει μήνυση, ιδιαίτερα για τέτοια φραστικά επεισόδια και αντιπαραθέσεις τα οποία είναι, ποινικά, στον πάτο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας: «Ο αστυνομικός δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό, τον κάλεσαν και πήγε και του δήλωσαν φραστικό επεισόδιο. Δεν μπορούσε να ξέρει και να έχει την εικόνα που είχαμε εμείς μετά από 4-5 μέρες».

Για την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος από τον Λευτέρη Αυγενάκη, μίλησε και η ψυχολόγος Πολυβία Γεράκη: «Είναι πολύ στην κουλτούρα μας το ότι ανάλογα την ταμπέλα και την εξουσία που μπορεί να έχω, το τι μπορεί να κάνω. Αυτό θέλει πολύ μεγάλες αλλαγές. Θα έπρεπε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Ναι, υπάρχει ασυλία, αλλά ως εκλεγμένος πολιτικός θα έπρεπε να δείχνω και μία νόρμα κοινωνικής συμπεριφοράς. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να υπακούμε σε κανόνες, θα πρέπει να έχουμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας. Όταν κάποιος είναι ακόμα και σε ανώτερη θέση στη δουλειά, θα φανούν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό