22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σταϊκούρας για Γραμμή 4: Η διάνοιξη θα ολοκληρωθεί το 2026 – Τι είπε για το μετρό Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρόοδο των εργασιών σχετικά με τη νέα γραμμή του μετρό της Αθήνας αλλά και τα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε στην αποψινή εκπομπή «Η επόμενη μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στο Action 24 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στην τέταρτη γραμμή του μετρό της Αθήνας, οι εργασίες της οποίες διενεργούνται αυτή την περίοδο, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «Οι μετροπόντικες θα έχουν ολοκληρώσει τη διάνοιξη μέχρι 2026 και μετά θα απομένουν οι σταθμοί που βλέπετε να γίνονται εργασίες με αρκετά προβλήματα σε κάποιους σταθμούς. Αλλά το βασικό κομμάτι που είναι η διάνοιξη του μετροπόντικα, γιατί δεν ανοίγει μόνο αλλά χτίζει κιόλας θα έχει ολοκληρωθεί το 2026. Είναι δυο οι μετροπόντικες: Η Νίκη και η Αθηνά και έχουν ξεκινήσει από Κατεχάκη και από Γαλάτσι και θα συγκλίνουν».

Σχετικά με τον στόχο για τη λειτουργία της Γραμμής 4, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε «Ούτως ή άλλως και με βάση τη σύμβαση ήταν προς το τέλος αυτής της δεκαετίας».

450 επιβάτες ανά συρμό στη Θεσσαλονίκη

Το εμβληματικό έργο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών της συμπρωτεύουσας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. «Η βασική γραμμή θα είναι σε λειτουργία στις 30 Νοεμβρίου» τόνισε εμφατικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Η βασική γραμμή πάει μέχρι τη Νέα Ελβετία και ξεκινάει από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό».

Όσον αφορά στην επέκταση της γραμμής, η «γαλάζια γραμμή», ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα έχει παραδοθεί έως το τέλος του 2025. «Υπάρχει γραμμή με 13 σταθμούς έτοιμη στις 30 Νοεμβρίου και άλλοι 5 σταθμοί μέχρι το τέλος του 2025» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τον αριθμό των επιβατών που θα εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι «Μπορούν να μετακινηθούν μέχρι 450 επιβάτες σε κάθε συρμό. Η μέγιστη ικανότητα μεταφοράς επιβατών είναι στις 18.000 ανά ώρα και ανά κατεύθυνση».

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. «Ήδη το 1/3 του στόλου είναι ηλεκτρικά λεωφορεία και έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε την επιβάρυνση της καθημερινότητάς τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό