29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σταματά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson μετά τον θάνατο γυναίκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σταματά προσωρινά στο Βέλγιο η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson σε ανθρώπους ηλικίας κάτω των 41 (κάτι που ισχύει και για το AstraZeneca) μετά το θάνατο γυναίκας νεότερης των 40 ετών που είχε λάβει το εν λόγω εμβόλιο.

Η γυναίκα πέθανε πρόσφατα σε βελγικό νοσοκομείο αναφέρει η La Libre , ενώ επικαλούμενη πληροφορίες της Nieuwsblad σημειώνει ότι πρόκειται για διπλωμάτη από την Σλοβενία.

Επίσης, το rtbf επισημαίνει ότι «πρόκειται για άτομο που εργάζεται σε πρεσβεία και εμβολιάζεται από τον εργοδότη του. Δεν συμμετείχε στη βελγική εκστρατεία εμβολιασμού».

Tέλος, σύμφωνα με την Libre, η γυναίκα ανέπτυξε σοβαρή θρόμβωση και είχε μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων στο αίμα της

Εξετάζει την περίπτωση ο ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε μάλιστα ότι εξετάζει τον θάνατο της Βελγίδας, η οποία υπέστη θρομβοεμβολή, με χαμηλά αιμοπετάλια.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά θανάτου μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Ο ΕΜΑ ανέφερε ότι ζήτησε από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία να κάνει μια σειρά επιπρόσθετων μελετών που θα βοηθήσουν να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση του εμβολίου με τη σπάνια εμφάνιση του συνδρόμου TTS (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας).

Ο EMA θα επανεξετάσει την περίπτωση της Βελγίδας και άλλες αναφορές περί θρομβώσεων σε συνεργασία με τις βελγικές και τις σλοβενικές ιατρικές υπηρεσίες. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο για ποιον λόγο εμπλέκονται στην έρευνα οι αρχές της Σλοβενίας, ούτε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό