21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να ηγείται των δεξιών και ακροδεξιών αντιπάλων του στην τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra Steria ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

Ο Μακρόν είναι μπροστά με το 25% στην πρόθεση ψήφου, με τη συντηρητική Ρεπουμπλικανή Βαλερί Πεκρές και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να αποσπούν 15,5% στον πρώτο γύρο. Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμουρ λαμβάνει στήριξε 13%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 54% απέναντι στην Πεκρές (46%) και 57% εάν αντίπαλός του ήταν η Λεπέν (43%).

Η δημοσκόπηση που έγινε για τη Le Monde κυκλοφόρησε το Σάββατο. Η Ipsos και η Sopra Steria πραγματοποίησαν την ΄ρευνα σε 12.542 άτομα στο διαδίκτυο μεταξύ 14 και 17 Ιανουαρίου.

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τον πρώτο γύρο των εκολγών στις 10 Απριλίου, το 77% των Γάλλων δηλώνει βέβαιο ή σχεδόν βέβαιο ότι θα ψηφίσει, έδειξε η δημοσκόπηση. Συγκριτικά, τρεις μήνες πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας τον Ιανουάριο του 2017 το 82% των Γάλλων δήλωνε ότι θα ψηφίσει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό