28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Στίβος: Αγώνες χωρίς ελέγχο αντί-ντόπινγκ στην Αυστραλία, τους «δίκασαν» οι χρήστες του Twitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγώνες στους οποίους δεν θα γίνονται έλεγχοι ντόπινγκ διοργανώνονταιστην Αυστραλία αλλά οι χρήστες του Twitter… δίκασαν αυτή την πρωτοβουλία.

Το ντόπινγκ αποτελεί τη σκιά που υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια στον στίβο και που ακόμη και τώρα έχει αφήσει το στίγμα του καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που σχόλια όπως «κανένας δεν είναι καθαρός» θα ακουστούν στο πλαίσιο μεγάλων διοργανώσεων. Στην Αυστραλία αποφάσισαν, λοιπόν, να “απενοχοποιήσουν” το ντόπινγκ βασιζόμενοι στην επιστήμη.

Ο λόγος για τα Enhanced games τα οποία, όπως γράφουν οι διοργανωτές τους, είναι η “εναλλακτική για τους διεφθαρμένους Ολυμπιακούς Αγώνες” και όπου δεν θα γίνεται έλεγχος αντί ντόπινγκ σε κανέναν αθλητή, πράγμα που σημαίνει πως ο καθένας θα μπορεί να κάνει χρήση ουσιών που είναι απαγορευμένες από τον Παγκόσμιο οργανισμό άντι-ντόπινγκ (WADA).

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις τους στα social media, θεωρούν πως η επιστήμη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που μπορεί πλέον να βοηθήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες να υπερβούν τα ανθρώπινα όρια, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Οι διοργανωτές είναι όλοι γιατροί και επιστήμονες του κλάδου που υποστηρίζουν πως αν ενωθεί η ανθρώπινη ικανότητα με την επιστήμη το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Μάλιστα, δημιούργησαν και ένα promo στο οποίο απεικονίζεται ένας αθλητής -του οποίου το πρόσωπο δεν βλέπουμε- ο οποίος υποστηρίζει πως έχει τρέξει τα 100μ. σε 9.49 και άρα είναι ο γρηγορότερος σπρίντερ του κόσμου αφού έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ (9.56).

He is the fastest man in the world. He has broken Usain Bolt’s 100m record.

But the world isn’t ready for him. The Olym hate him.

He has been vilified. He will be vindicated.

Come watch him compete at the 2024 Enhanced Games. pic.twitter.com/iop3IUptGz

— enhancedgames (@enhanced_games) June 19, 2023

Αυτό το βίντεο έφτασε στις αρχικές σελίδες αρκετών χρηστών του Twitter οι οποίοι ασχολούνται με τον στίβο και έγινε αφορμή για να δεχθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση σφοδρή κριτική, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη των σπριντ, Μάικλ Τζόνσον, να σχολιάζει το γεγονός ως γελοίο.

This is pretty ridiculous. https://t.co/QDrkEcIAZO

— Michael Johnson (@MJGold) June 26, 2023

Πέρα από το ότι οι φίλαθλοι του στίβου κατακρίνουν το γεγονός της λήψης απαγορευμένων ουσιών, δεν μπορούν να παραβλέψουν και τα άστοχα σημεία του βίντεο που προδίδουν πως πρόκειται για κάποιον ερασιτέχνη. Φυσικά, το Twitter δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα παρακολούθησε:

Not with that start.😂💀 https://t.co/G2DtzcnRGO

— Da Verburg OLY (@AdiVerb) June 26, 2023

Always helps to be on start line and not the finish line.

— Hispanista (@hispanista) June 26, 2023

I call bs pic.twitter.com/nwm1HWd0uX

— Lloyd Webb (@Onepacedkid) June 27, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό