23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στήριξη σε όποια επιχείρηση είναι κλειστή

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα χρήματα δεν είναι ατελείωτα»

Ξεκάθαρος για το θέμα των κλειστών επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Ό,τι μείνει κλειστό, σαφώς θα πάρει στήριξη» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα στήριξης άλλων κλάδων, λέγοντας πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν «προς το τέλος του μήνα».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, θα πρέπει να περιμένουμε», σχολίασε ο Νίκος Παπαθανάσης, ερωτηθείς για τις αποφάσεις της Επιτροπής που θα συνεδριάσει σήμερα για τη χαλάρωση των μέτρων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι στο τραπέζι της Επιτροπής βρίσκονται τα ζητήματα της εστίασης στους εσωτερικούς χώρους και η μουσική στην εστίαση, οι εμποροπανηγύρεις και τα νυχτερινά κέντρα.

Ερωτηθείς ειδικά για τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε πως γίνονται καθημερινά «70.000 ελέγχους, όμως δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να δίνει πρόστιμα».

Όσο για τον Τουρισμό, υπενθύμισε ότι «και πέρυσι πήρε χρόνο να ‘χτιστεί’ η κίνηση» και προέβλεψε ότι, «φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, ίσως και στο διπλάσιο ποσοστό» κίνησης. Τόνισε επίσης ότι, «ανοίγει το πρόγραμμα του τουρισμού για καταλύματα, λεωφορεία και τουριστικά γραφεία».

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ο Ν.Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι, πρωταρχικό στόχος είναι «να μην έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας», σημείωσε ότι, «μπαίνουμε στο κομμάτι της επανεκκίνησης με μια δέσμη μέτρων στήριξης, όπως αυτά για τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό