24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στέλνει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιπλέον βοήθεια 2,6 δισεκ. δολαρίων ετοιμάζει η Δανία για την Ουκρανία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Μέτε Φρεντέρικσεν.

Η Δανία, με πληθυσμό μικρότερο των 6 εκατ. κατοίκων, σύστησε τον Μάρτιο ταμείο ύψους 1 δισεκ. δολαρίων για στρατιωτική, μη στρατιωτική και επιχειρηματική βοήθεια προς την Ουκρανία το 2023.

Η Φρεντέρικσεν, που θεωρείται πιθανή υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας της ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον 7,5 δισεκ. κορώνες φέτος στο ταμείο και 10,4 δισεκ. την επόμενη χρονιά.

«Αυτή η μεγάλη συνεισφορά θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Twitter. «Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα!».

Τα νέα ποσά προορίζονται για στρατιωτική βοήθεια, όπως μετέδωσε το Danmarks Radio. Η ανακοίνωση έγινε ενόψει των επισκέψεων αυτή την εβδομάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του τον Σεπτέμβριο. Η Φινλανδία εντάχθηκε πρόσφατα στο ΝΑΤΟ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ η Σουηδία ευελπιστεί να γίνει μέλος της συμμαχίας έως τη σύνοδό της στο Βίλνιους τον Ιούλιο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό