20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στέλλα Καζάζη: «Εξέλαβα την πρόταση για το «Τρία μίλια» ως ένα τηλεοπτικό δώρο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ίδια μίλησε για την ηρωίδα της και για τα χρόνια που υπηρετεί το θεατρικό σανίδι.

Πόσα χρόνια υπηρετείτε το θεατρικό σανίδι;

Τριάντα χρόνια! Κατά τη διάρκεια των οποίων έπαιξα σε πολύ όμορφες .δουλειές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Από την τηλεόραση, αν και υπήρχαν προτάσεις, είχα αποφασίσει να απέχω εφόσον είχα ένα παιδί και ήθελα να το μεγαλώσω η ίδια.

Αυτό για εμένα σήμαινε ότι έπρεπε χα συνεχίσω να μένω, στη Θεσσαλονίκη, να εργάζομαι στο θέατρο, αλλά από επιλογή να μην κατεβαίνω στην Αθήνα για να κάνω τηλεόραση. Τώρα, που ο γιος μου είναι πια 27 ετών, έκανα το βήμα. Πλέον αισθάνομαι χαλαρή και ήρεμη ότι μπορώ να κάνω θέατρο και τηλεόραση μαζί, καθώς και το παιδί μου έχει πάρει το δρόμο του.

Έτσι, λοιπόν, εξέλαβα την πρόταση για το «Τρία μίλια» ως ένα τηλεοπτικό δώρο. Μέσα σε αυτούς τους δυο μήνες που τρέχω με τα γυρίσματα, νιώθω ότι έχω ένα δεύτερο σπίτι, τηλεοπτικό, στο οποίο όλοι γνωρίζουν άψογα τα καθήκοντα τους.

Είμαι πολύ τυχερή γιατί έπεσα στα «μαλακά». Καλλιτεχνικά, για τους ηθοποιούς η τηλεόραση είναι άλλο μέσο. Δεν θα μπορούσα να αντέξω ιδιόρρυθμους συναδέλφους και δύσκολες καταστάσεις, γιατί όλο αυτό που ζούμε σήμερα, με την πανδημία, την κρίση και τη βία που συνταράσσει την κοινωνία μας, μας έχει ήδη φέρει όλους στα όρια μας ψυχολογικά.

Επέλεξα αυτήν τη δουλειά γιατί συζήτησα με ισορροπημένους ανθρώπους, που μου έδωσαν πληροφορίες για το εγχείρημα τους, με έκαναν να αισθανθώ ασφάλεια, διέλυσαν τους όποιους φόβους είχα και με αγκάλιασαν.

Πλέον, η ελληνική μυθοπλασία έχει ανθήσει για τα καλά. Γίνονται ωραίες σειρές εποχής, με ελληνικότητα, ιστορία, που έχουν σκοπό να αναδείξουν τις ομορφιές της χώρας μας, τα ήθη και τα έθιμα της. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

Ποια είναι η ηρωίδα σας, η Κάτια;

Μια γυναίκα που λατρεύει τον άντρα της και τα παιδιά της, τον Μιχάλη και τον Στέφανο, και γίνεται λύκαινα όταν πάει κάποιος να θίξει τα κεκτημένα της. Ωστόσο, η Κάτια κρύβει καλά και τα δικά της μυστικά, τα οποία έχει βάλει σε ένα ντουλαπάκι και τα έχει κρύψει καλά. Κανείς δεν ξέρει το παρελθόν της.

Από μικρή είχε όνειρα να φύγει από το νησί, να γνωρίσει όσα προσφέρει η Αθήνα, γιατί προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια και είχε μια λιτή ζωή. Όταν η μοίρα της έφερε στο δρόμο της τον Γεράσιμο Ανδρεάδη, όταν προσελήφθη ως γραμματέας του και άρχισε το ειδύλλιο τους, είδε τα όνειρα της για μια πλούσια και ωραία ζωή να γίνονται πραγματικότητα.

Αλλά τον Γεράσιμο δεν τον αγάπησε μόνο γιατί ήταν πλούσιος. Τον ερωτεύτηκε πραγματικά, ενώ ήταν και από το ίδιο νησί, είχαν, δηλαδή, κοινές αναφορές όσοι δουλεύουν για την Κάτια, τη θεωρούν ξινή, επιθετική, περίεργη και ό,τι άλλο συνεπάγεται ο πλούτος ή η κοινωνική της θέση.

Της αρέσει να ασκεί εξουσία, Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άντρας της θέλει να αφήσουν τη ζωή και το σπιτικό τους στην Αθήνα και να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους, στη Δρακόνησο, αλλά τελικά υποκύπτει στην επιθυμία του.

Ο Γεράσιμος θέλει να κάνει μια κλινική στο νησί, μόνο που δεν επιλέγει για τη διεύθυνση το γιο τους, που είναι γιατρός, αλλά τη Φωτεινή, η οποία του είχε σώσει τη ζωή παλιότερα. Αυτό βέβαια εξοργίζει την Κάτια.

Ο Μιχάλης, ο γιος τους, είναι καλός γιατρός, αλλά έχει έναν εθισμό στον τζόγο, και αυτό για τον πατέρα του είναι σημείο αδυναμίας. Ο Γεράσιμος βλέπει μπροστά και προσπαθεί να προφυλάξει και τον Μιχάλη από τα πάθη του αλλά και τον άλλο του γιο, τον Στέφανο, που ασχολείται με επιχειρήσεις.

:7ΜέρεςTV

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό