22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπύρος Δημητρίου: Ποιος είναι ο κουμπάρος του Απόστολου Λύτρα που τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Σπύρος Δημητρίου ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Κουμπάροι τους ήταν ο Απόστολος Λύτρας και η Σάννυ Μπαλτζή. Δυόμισι χρόνια μετά, το ζευγάρι μπορεί να χώρισε, αλλά οι δύο ποινικολόγοι διατήρησαν τη φιλία τους.

Ακλόνητη απόδειξη είναι ότι ο Σπύρος Δημητρίου, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα στην υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, καθώς, όπως παραδέχτηκε δημοσίως ο Απόστολος Λύτρας, εκείνος ήταν που την χτύπησε.

Οι υπόλοιποι που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα ήταν η πρώην σύζυγός του και μία από τις κόρες του.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα αναφορικά με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Ανακοίνωση εξέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για τον οποίον κατηγορείται, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται ψυχολογική υποστήριξη, ενώ υποστηρίζει πως δεν επινόησε ο ίδιος το αφήγημα πως η 37χρονη έπεσε από τη σκάλα.

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή τη φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στη σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλιέται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν “επινόησα” το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

Το who is who του Σπύρου Δημητρίου

O δικηγόρος – ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris 1 της Σορβόννης και στην Ecole Normale Superieure. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον τύπο και σε νομικά περιοδικά. Αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και είναι αντιπρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Ειδικεύεται στο ποινικό δίκαιο, και πιο συγκεκριμένα ασχολείται με το κοινωνικό έγκλημα και με εγκλήματα ψυχιατροδικαστικής και καταλογισμού, υποθέσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Ο Σπύρος Δημητρίου προσφέρει νομικές υπηρεσίες, αναλαμβάνοντας την περαίωση υποθέσεων Διοικητικού, Φορολογικού, Αστικού, Οικογενειακού και Εμπορικού Δικαίου.

Είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν εξελέγη.

Το love story με την Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Σπύρος Δημητρίου γνωρίστηκαν μια ημέρα ιδιαίτερα σημαδιακή για τον δικηγόρο… στις 9 Ιουνίου του 2020. Εκείνο το πρωί ο Σπύρος Δημητρίου είχε κηδέψει τον πατέρα του και το απόγευμα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη Σάννυ Μπαλτζή, με την οποία είναι φίλοι χρόνια. Η τραγουδοποιός επικοινώνησε μαζί του για να του εκφράσει τη συμπαράστασή της και τον κάλεσε το ίδιο βράδυ στο μαγαζί που έχει στο Χαλάνδρι. Ο Σπύρος Δημητρίου, αν και δεν είχε διάθεση, αποφάσισε να πάει να τη συναντήσει. Δεν ήταν όμως μόνη της, καθώς μαζί της έτυχε να βρίσκεται και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας οι δύο νέοι κεραυνοβολήθηκαν και πέρασαν σχεδόν όλο το βράδυ κουβεντιάζοντας. Την επόμενη ημέρα ξανασυναντήθηκαν, τη μεθεπόμενη το ίδιο και έπειτα από μια εβδομάδα, ο Σπύρος όντας σίγουρος πως είχε βρει επιτέλους τη γυναίκα της ζωής του, της έκανε πρόταση γάμου και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δέχτηκε! Φυσικά, πήρε την έγκριση του Γιάννη Ζουγανέλη, μέσω τηλεφώνου και προχώρησαν αμέσως τις γαμήλιες διαδικασίες με κουμπάρα φυσικά τη Σάννυ Μπαλτζή.

«Νομίζω ότι πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα με αυτό. Να σας πω νομικά ό,τι θέλετε. Το πιστεύω αλήθεια ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν.», είπε ο Σπύρος Δημητρίου στον αέρα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» (σ.σ υπήρξε συνεργάτης στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη) ενώ αποθέωσε την σύντροφό του, Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Και μπορεί να ήταν λίγο καιρό μαζί, όμως, πήραν την απόφαση να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η αναγγελία του γάμου τους

«Ο Σπυρίδων Δημητρίου, κάτοικος Αθηνώ, γεννηθείς εις Αθήνας, του Αλκιβδιάδη και της Σταυρούλας το γένος Σούφλα, και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, κάτοικος Αθηνών, γεννηθείσα εις Αμαρούσιον, του Ιωάννη και της Ισιδώρας το γένος Σιδέρη, πρόκειται να έλθουν σε γάμο που θα γίνει εις Βάρκιζα».

Ο γάμος στις Σπέτσες

Κάτω από άκρα μυστικότητα και με συνοπτικές διαδικασίες παντρεύτηκαν Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Σπύρος Δημητρίου στις Σπέτσες. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ζευγάρι επέλεξε το συγκεκριμένο νησί καθώς εκεί ο πατέρας του Σπύρου Δημητρίου έχει ένα υπέροχο αρχοντικό σπίτι.

Το ζευγάρι πάντρεψε ο συνάδελφος και στενός φίλος του γαμπρού, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας και η Σάννυ Μπαλτζή, που έφερε κοντά το ζευγάρι. Τη νύφη συνόδεψε αρχικά ο πατέρας της, Γιάννης Ζουγανέλης, που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος.

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι έφυγε από την εκκλησία με το καϊκι ενώ στη συνέχεια έφτασε στην ταβέρνα με άμαξα όπου έφαγαν όλοι μαζί και μετά χόρεψαν.

Η γνωριμία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Το Μάρτιο του 2021 ο γνωστός δικηγόρος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Μεσάνυχτα που παρουσίαζε τότε η Ελεονώρα Μελέτη και έδωσε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη. Μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία του με την τραγουδίστρια.

Όσο για τη γνωριμία του μαζί της και τον γάμο τους που έγινε μέσα σε μόλις πέντε μήνες είπε: «Την ήξερα την Ελεωνόρα και την θαύμαζα. Το βράδυ μετά την κηδεία του πατέρα μου ήθελα να βγω. Με πήρε η Σάννυ και μου πρότεινε να βγούμε για ποτό. Όχι ένα… Τριάντα ήθελα! Και εκεί ήταν και η Ελεωνόρα. Τότε μας σύστησαν, η Ελεωνόρα με γνώριζε φατσικά. Και της λέω: “Για να μην μακρηγορώ, είμαστε ζευγάρι και δεν το ξέρεις”.

Της άρεσε μπορώ να πω αυτό… Προτιμήσαμε η σχέση αυτή να εξελιχθεί μέσα από τον γάμο. Και της είπα πως αν πετύχει, πέτυχε. Αν δεν πετύχει, εκτός από το διαζύγιο, θα έχουμε μια ιστορία της προκοπής να διηγηθούμε σε σχέση με παλιά. Φαίνεται να πετυχαίνει πάρα πολύ. Εγώ θα το συνιστούσα σε όλους» δήλωσε ο Σπύρος Δημητρίου.

Οι φήμες χωρισμού και το διαζύγιο 

Τα πρώτα δημοσιεύματα που ήθελαν το ζευγάρι να χωρίζει, ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022, με τον Σπύρο Δημητρίου να διαψεύδει πρώτος όσα γράφτηκαν σε γνωστή εφημερίδα για την προσωπική του ζωή.

Το ζευγάρι έδωσε τότε τέλος στις φήμες, κάνοντας κοινή εμφάνιση και ποζάροντας αγκαλιασμένοι στο φωτογραφικό φακό.

«Όταν κάποιος με ρωτάει και όχι μόνο δημόσια, για την προσωπική μου ζωή, χωρίς να τον γνωρίζω, έρχομαι σε αμηχανία πεθάνω κριντζάρισμα. Ντρέπομαι για λογαριασμό του. Δεν είναι δύσκολη ερώτηση, αλλά απορώ με το θράσος για την εισβολή κάποιου στην προσωπική μου ζωή», είχε δηλώσει σε κοσμική του εμφάνιση ο Σπύρος Δημητρίου.

Κατά την περίοδο του καλοκαιριού το 2022, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Σπύρος Δημητρίου απόλαυσαν τις διακοπές τους σε Μύκονο και Σπέτσες, ενώ από τη νέα σεζόν οι φήμες και τα δημοσιεύματα περί χωρισμού φούντωσαν ξανά.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είχε βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου απαντώντας για τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή.

«Είναι πάρα πολύ αγενές και με θυμώνει πάρα πολύ. Με θυμώνει η ασυδοσία και το ότι δεν σκέφτεται κανείς ότι κάποια πράγματα – και δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή ψέματα – σε βάζουν σε μία διαδικασία να νιώθεις ενοχές, να νιώθεις ότι πρέπει να βγεις και να πεις κάτι με το ζόρι», δήλωνε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού με τον χωρισμό ήταν ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 σε μια από τις συναυλίες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο Άλσος. Τότε οι δυο τους, παρότι οι φήμες τους ήθελαν να περνούν μια σοβαρή κρίση, έδειχναν να είναι αρκετά χαρούμενοι και ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Αρχές του 2023 οι δυο τους τελικά αποφάσισαν να δώσουν τέλος στον γάμο τους. Το διαζύγιο ήταν βελούδινο και οι δυο τους να αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια τον χωρισμό τους.

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι 

Ο Σπύρος Δημητρίου μετά τον χωρισμό του από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη έκανε νέα αρχή στη ζωή του και άνοιξε την πόρτα του νέου του σπιτιού στην κάμερα του Alpha.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή, Super Κατερίνα για τις αλλαγές στη ζωή του και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου.

«Η μητέρα μου πρόλαβε να με δει στον γάμο μου, δεν το συζητήσαμε όμως. Ήταν χαρούμενη όμως εννοείται. Υπάρχουν κομβικά σημεία στη ζωή που μας επηρεάζουν», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Δημητρίου για τη μητέρα του η οποία δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Για τους λόγος που αποφεύγει να αναφέρεται στον χωρισμό του είχε πει: «Αν μου αποδείξεις ότι ενδιαφέρει κάποιον να μιλήσω… δεν είναι και ο μοναδικός χωρισμός που είχε στη ζωή μου, υπήρξαν πολλοί χωρισμοί και πιο επίπονοι και με αξιόλογους ανθρώπους», σχολίασε ο Σπύρος Δημητρίου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη θρησκευτικού γάμου.

Η νέα σχέση μετά την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Τον Ιούλιο του 2023 είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του Σπύρου Δημητρίου από τη Μύκονο όπου είχε βρεθεί για διακοπές και μάλιστα συνοδευόταν από ξανθιά ύπαρξη.

Συγκεκριμένα ο φακός τον εντόπισε στα σοκάκια του νησιού με τη νέα σύντροφό του, Δήμητρα Τζώρτζη, η οποία είναι σχεδιάστρια μόδας και διευθύντρια της Gucci στην Ελλάδα.

Όπως είχε αποκαλύψει εκείνη την περίοδο η Σταματίνα Τσιμτσιλή, για τη σύντροφο του Σπύρου Δημητρίου: «Είναι όμορφη, μορφωμένη, ευχάριστη σαν παρέα. Ήταν με μια παρέα όλοι μαζί στη Μύκονο για το Σαββατοκύριακο. Εάν είναι μια σχέση που ξεκινά τώρα ή αν είναι μια φιλία ή αν υπάρχει κάτι που οι δυο τους θέλουν να προστατέψουν, θα το μάθουμε εν καιρώ. Το τι συμβαίνει, θα φανεί. Ελεύθερος είναι πλέον ο Σπύρος Δημητρίου. Του ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένος. Άλλωστε και η πρώην του σύζυγος Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει προχωρήσει στη ζωή της».

Δεν γνωρίζουμε αν παραμένουν ζευγάρι σήμερα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό