31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Σπόρτινγκ 2-1: Λύγισε την πρωταθλήτρια και πήρε το Κύπελλο για τρίτη σερί χρονιά

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
26.05.2024 | 22:10

Ο Γκαλένο πανηγυρίζει γκολ της Πόρτο κόντρα στην Σαχτάρ για το Champions League | 13 Δεκεμβρίου 2023
@2023 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Σπόρτινγκ όμως έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 29′ και ολοκλήρωσε την ανατροπή στην παράταση, για να επικρατήσει με 2-1 και να αναδειχτεί Κυπελλουχος Πορτογαλίας για τρίτη στη σειρά σεζόν.

Η Σπόρτινγκ ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στη φετινή Primeira Liga και δικαίως ανταμείφηκε στο φινάλε με τον τίτλο της πρωταθλήτριας, ωστόσο το δεύτερο σημαντικότερο τρόπαιο της σεζόν, αυτό του Taca de Portugal, κατέληξε στα χέρια της Πόρτο.

Ο τελικός που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής (26/05) στο “Ζαμόρ” της Λισσαβώνας βρήκε την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ να παίρνει το προβάδισμα στο 20ο λεπτό με κεφαλιά του Σεν Ζουστ, όμως ο ίδιος παίκτης αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 29′ με το σκορ στο 1-1 (είχε ισοφαρίσει στο 25′ από Εβαλίνσον με πλασέ) και ουσιαστικά “καταδίκασε” την ομάδα του σε μία οδυνηρή απώλεια.

Και αυτό γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα υποχρέωθηκε να παίζει άμυνα για να υπερασπιστεί το 1-1 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση, κάτι που πέτυχε μεν αλλά εκεί οι δράκοι πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με πέναλτι του Ταρεμί στο 100′ (μετά από ανατροπή του Εβανίλσον εντός περιοχής από τον κίπερ Ντιόγκο Πίντο) που ήταν αρκετό για να τους δώσει το τρίτο σερί Κύπελλο και 20ο συνολικά στην ιστορία τους.

Τίτλος που ήταν ο πρώτος για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των δράκων, Αντρέ Βίλας-Μπόας, αλλά και πιθανότατα τελευταίος για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που μοιάζει έτοιμος να αποχωρήσει από το “Ντραγκάο” μετά από επτά χρόνια παρουσίας στην Πόρτο.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46′ Ταρεμί), Ζε Πέδρο, Οτάβιο, Γουέντελ, Κονσεϊσάο (118′ Μπόργκες), Γκονσάλεθ (85′ Εουστάκιο), Βαρέλα (85′ Γκρούγκιτς), Γκαλένο, Πεπέ (113′ Φερνάντες), Εβανίλσον (104′ Μπαρό)
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ντιόγκο Πίντο, Σεν Ζουστ, Κοάτες (103′ Παουλίνιο), Ινάσιο, Κάταμο (71′ Ντιομαντέ), Μορίτα (36′ Κουαρέσμα), Χιούλμαντ, Σάντος (83′ Εσγκάιο), Τρινκάο (71′ Μπραγκάνκα), Γκιόκερες, Γκονσάλβες (91′ Κοϊντρέντι)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό