22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπουδαία προσθήκη της Φενέρμπαχτσε: Πήρε πρώην παίκτη του Ολυμπιακού για… υψηλές πτήσεις []

Ειδήσεις Ελλάδα

Σπουδαία μεταγραφή για την Φενέρμπαχτσε η οποία ανέβασε την ποιότητά της στη γραμμή ψηλών λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος του κορυφαίου επιπέδου στο ευρωπαϊκό στερέωμα, βάζοντας στο δυναμικό της έναν ψηλό με σπουδαία σωματικά προσόντα και πλέον με εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

Επιστροφή στην EuroLeague για τον Κεμ Μπιρτς του οποίου την απόκτηση ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η τουρκική ομάδα, προσθέτοντας ένα ακόμα κορμί στη θέση «5» όπου προϋπήρχαν οι Σερτάκ Σανλί, Νικολό Μέλι και Λούκα Σάμανιτς. Ο λόγος φυσικά για τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό επίπεδο από τη σεζόν 2016-17 όταν είχε φορέσει τα «ερυθρόλευκα».

Η πορεία του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Κεμ Μπιρτς μέχρι την επιστροφή στην EuroLeague

Ακολούθως, μετέβη στο NBA καταγράφονταw μια γεμάτη τετραετία με τους Ορλάντο Μάτζικ και δύο ακόμα χρόνια με τους Τορόντο Ράπτορς. Εν συνεχεία, τον Φεβρουάριο του 2023 έγινε ανταλλαγή στους Σαν Αντόνιο Σπερς στους οποίους δεν αγωνίστηκε ποτέ και έμεινε ελεύθερος. Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2024 επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της ισπανικής Ζιρόνα του Φώτη Κατσικάρη και πλέον είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί και πάλι στο κορυφαία ευρωπαϊκό στερέωμα με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Στο ΝΒΑ, ο Κεμ Μπιρτς αρίθμησε ως μέσους όρους καριέρας 5 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 52% στα σουτ εντός πεδιάς σε 17.1 λεπτά συμμετοχής και σε 282 παιχνίδια συνολικά. Στη μοναδική του σεζόν στην Euroleague, εκείνη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μέτρησε 7.3 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 1 μπλοκ, 62% στα σουτ εντός πεδιάς σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Έπαιξε 37 παιχνίδια συνολικά, τα περισσότερα από κάθε άλλον εκείνη τη σεζόν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση αφού είχε φτάσει μέχρι τον τελικό εκείνου του Final Four που είχε διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και το οποίο είχε κατακτηθεί από τη νέα ομάδα του, την Φενέρμπαχτσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό