16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

σπιράλ: Επίσπευση και ολιγωρία – Πολιτικές εξελίξεις και νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σπιράλ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες  δημοσίευμα  όπου με στοιχεία τεκμαίρονται οι χειρισμοί του Δήμου Πατρέων για την υπογραφή Σύμβασης Ανάθεσης έργου Ασφαλτοστρώσεων στον δεύτερο μειοδότη με ακριβότερη κατά 250.000 € προσφορά από τον πρώτο. 

Μελετώντας την περίπτωση αντιλαμβανόμαστε βιασύνη (δεδομένης της γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου) στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή. Επί παραδείγματι σε άλλες εργολαβίες και έργα που υλοποιούνται αυτήν την στιγμή στην πόλη μας και παρουσιάζουν καθυστερήσεις με αντίστοιχη ταλαιπωρία για τους πολίτες (π.χ. Παραλιακός Ποδηλατόδρομος, Αρσάκειο, Ανάπλαση Άνω πόλης, Ανακαίνιση Κλιμάκων, δίκτυο Ποδηλατοδρόμων). 

Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι συχνά η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με ολιγωρία την παράμετρο «επιπλέον κόστη σε εργολαβίες» που προκύπτουν από δικούς της ελλιπείς χειρισμούς π.χ. τα 750.000 € για το έργο  Ανάπλασης των πρώην Αποθηκών του ΑΣΟ. 

Και διερωτόμαστε:

Πότε θα απαντήσει ο κ. Κορδάς στο άνω δημοσίευμα για να εξηγήσει στους Πατρινούς το γιατί των χειρισμών της δημοτικής αρχής;Μήπως η μόνιμη επιχειρηματολογία «δεν υπάρχουν χρήματα» υιοθετείται επιλεκτικά και σε κάποιες περιπτώσεις και η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την βέλτιστη αξιοποίηση των χρημάτων των Πατρινών και του ελληνικού λαού;Τι μέτρα έχει εφαρμόσει η δημοτική Αρχή για να “συνετίσει” τους εργολάβους που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους; Μήπως η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται να κόβει μόνο κορδέλες ασχέτως λειτουργίας και έγκαιρης παραλαβής των έργων;Εμείς ως σπιράλ αναμένουμε την απάντηση του Αντιδημάρχου. Διαπιστώνουμε όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις η δημοτική Αρχή επισπεύδει, επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο, εκεί που σε άλλες ολιγωρεί και δεν βρίσκει λύσεις «π.χ. στο πιο απλό, στο να καθαρίσει τα ξερόχορτα από τα δημοτικά οικόπεδα». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό