23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπίρτζης για αναδιάρθρωση ΕΛΑΣ: Οι αντιφάσεις πολλές και τα σχέδια εν κρυπτώ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «υιοθέτηση σχεδίου, κρυφού ως τώρα, για την πλήρη αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ», κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Και υπογραμμίζει πως δεν θα σχολιάσει «την αντίφαση, από τη μία να δίνει συγχαρητήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, από την άλλη, να αναγνωρίζει την απόλυτη αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της ελληνικής αστυνομίας».

Μαριάνα Ματσουκάτο στο ΒΗΜΑ: «Η κρίση προσφέρει μία ευκαιρία να επανεφεύρουμε την οικονομία μας»

Κάνει λόγο, μάλιστα, για μία ακόμη αντίφαση, τονίζοντας πως «για δύο χρόνια, η ΕΛΑΣ χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων», με την κυβέρνηση να ιδρύει νέα τμήματα (ΔΡΑΣΗ, ΟΔΟΣ, ΕΛΑΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία), «προσλαμβάνοντας 3.500 ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες με κατ’εξαίρεση διαδικασίες, υπερστελεχώνοντας τις υπηρεσίες της ‘τάξης’, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλεί τη βαριά καταστολή, και υποστελεχώνοντας τα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος» ενώ, σήμερα, αποφασίζει την πλήρη αναδιάρθρωσή της, «με στόχο να υπηρετήσει τον θεσμικό της ρόλο για την καταπολέμηση του εγκλήματος».

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει πως η αξιωματική αντιπολίτευση Θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, «να μας εξηγήσει πώς έφτασε στο άγνωστο σχέδιο αναδιάρθρωσής της», καθώς και «με ποιους το συζήτησε».

Και ρωτά πώς καλύπτει την αναγκαιότητα πολιτικών συγκλίσεων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, όπως μόλις πριν μια εβδομάδα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ανακοινώσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, «χωρίς καμία συζήτηση με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, αναφέρει πως θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ «να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για πολιτικές σκοπιμότητες, να δίνει διαρροές και δελτία Τύπου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης», καθώς και να σταματήσει «τα επικοινωνιακά παιχνίδια με την ΕΛΑΣ και να την αφήσει να εκπληρώσει τους θεσμικούς σκοπούς ύπαρξής της, στην υπηρεσία της κοινωνίας, την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του εγκλήματος».

Τέλος, σε σχέση με την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και των υπηρεσιών που την συνδράμουν, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει χαρακτηριστικά πως ελπίζει να είναι ψέματα «ότι ετοιμάζεται η ίδρυση υπηρεσίας στην υπό το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ΕΥΠ, και στη συνέχεια η μετακίνηση της νέας υπηρεσίας σε άλλο οργανισμό, με στόχο την εκκαθάριση στελεχών της ΕΥΠ και με άλλοθι την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος».

Και υπενθυμίζει πως η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και, κατά συνέπεια, «όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ο αρμόδιος τομάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως «οι αντιφάσεις είναι πολλές και τα ‘εν κρυπτώ’ σχέδια, συνηγορούν στην ένταση των ανησυχιών της κοινωνίας και στην καλλιέργεια κλίματος καχυποψίας για την ΕΛΑΣ και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Μητσοτάκης- Καραμανλής συζήτησαν τα πάντα όλα Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό