26.9 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Σούπερ Ολυμπιακός «κομμάτιασε» τη Μπράγκα (3-0) στην επιστροφή του Καρβαλιάλ []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός ήταν φοβερός και επικράτησε με άνεση 3-0 της Μπράγκα, στην επιστροφή των Καρβαλιάλ και Όρτα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Δύο ακόμη γκολ από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, το άλλο από τον Σαντιάγκο Έσε και πρώτη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» στην 2η αγωνιστική της League Stage του UEFA Europa League.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Ροντινέι ως δεξί εξτρέμ, με τον Βραζιλιάνο να μοιράζει δύο ασίστ, αλλά και από τον Μουζακίτη που ήταν βασικός. Ο 17χρονος ήταν εξαιρετικός και αποθεώθηκε από τον κόσμο των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται τώρα για το ντέρμπι «αιωνίων» απέναντι στον Παναθηναϊκό (06/10, 20:30), ενώ μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων παίζει εκτός έδρας με την Μάλμε για την 3η αγωνιστική του Europa League (24/10).

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα από τα πρώτα κιόλας λεπτά και απείλησε στο 25′ με τον Ροντινέι και στο 31′ με σουτ του Έσε. Σε αμφότερες περιπτώσεις, ο Ματέους έκανε την επέμβαση. Η Μπράγκα στο πρώτο μέρος δυσκολευόταν να γίνει απειλητική προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά πλησίασε στο γκολ στο 38ο λεπτό, με τον Τζολάκη να κάνει σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Ρικάρντο Όρτα.

Αυτός, όμως, που βρήκε δίχτυα ήταν ο Ολυμπιακός! Από λάθος του Αντρέ Όρτα, ο Ζέλσον Μαρτίνς έστρωσε την μπάλα στον Ελ Κααμπί κι αυτός με την βοήθεια της τύχης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ «έχτισε» πάνω σε αυτήν την καλή ψυχολογία και μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Και δικαιώθηκε άμεσα γι’ αυτό, αφού έφτασε στο 2-0 στο 53ο λεπτό. Ο Ροντινέι απέφυγε τον αντίπαλό του και έκανε το γύρισμα για τον Έσε, με τον Αργεντινό να σκοράρει με σκαστό σουτ.

Η Μπράγκα φαινόταν να τα έχει… χαμένα και μόλις έξι λεπτά αργότερα ήρθε και το 3ο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Γουίλιαν πίεσε ψηλά κι έκλεψε την μπάλα, ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα και ο Ελ Κααμπί πλάσαρε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (3-0). Ο Κάρμο στο 70ο λεπτό έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Ρικάρντο Όρτα, στη μοναδική καλή στιγμή των Πορτογάλων στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Μουζακίτης, Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Ροντινέι, Ελ Κααμπί.Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ): Ματέους, Μαρίν, Αρέι-Μπι, Νιακατέ, Φερέιρα, Α. Όρτα, Μπρούμα, Βίτορ Καρβάλιο, Ρ. Όρτα, Μαρτίνεζ, Φερνάντες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό