28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σουηδία: Στη δημοσιότητα φωτογραφία της κοπέλας που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση 

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σόχα Σάαντ, που κατοικούσε στην Ουψάλα, είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Σπούδαζε για να γίνει δασκάλα – Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή φωτογραφία της κοπέλας που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση στην Ουψάλα. Πρόκειται για την 24χρονη Σόχα Σάαντ που την Πέμπτη  έπεσε θύμα του κύματος βίας συνδεόμενο με τον πόλεμο των συμμοριών ο οποίος προκαλεί πλέον καθημερινά θύματα στη Σουηδία.

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν δύο άτομα ως ύποπτα για ανθρωποκτονία και σοβαρή καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Η Σόχα Σάαντ, που κατοικούσε στην Ουψάλα, είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Σπούδαζε επί πέντε χρόνια για να γίνει δασκάλα σε δημοτικό σχολείο αναφέρει η εφημερίδα aftonbladet. 

Παράλληλα με τις σπουδές της, η Σόχα εργάστηκε σε σχολεία και ως αναπληρώτρια.

«Ήταν υπέροχος άνθρωπος, αγαπούσε τα πάντα και τους πάντες. Δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να θυμώσει μαζί της» λέει ο αδερφός της Σόχα.

«Έψαξα αλλά δεν τη βρήκα»

Όμως το βράδυ της Πέμπτης, τα όνειρα και η ζωή της Σόχα έσβησαν, όταν σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη ακριβώς δίπλα στο σπίτι της οικογένειας.

Ο αδερφός της Σόχα λέει πώς ξύπνησε και πώς νόμιζε αρχικά ότι έβλεπε όνειρο. 

Γρήγορα είδε πώς καταστράφηκε ολόκληρο το δωμάτιό του. Περιγράφει τα τρομακτικά λεπτά μετά την έκρηξη.

«Ξυπνάω και τρέχω έξω, μάνα και πατέρας και όλα τα αδέρφια τρέχουν έξω από τα δωμάτιά τους. Συνειδητοποιώ ότι η αδερφή μας δεν είναι μαζί μας, οπότε τρέχω και υπάρχει καπνός παντού. Στη συνέχεια, η μαμά λέει ότι κοιμήθηκε εκεί (η Σόχα) κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσπαθώ αλλά δεν τη βρίσκω» δηλώνει ο αδερφός της Σόχα.

Σύντομα ήρθαν κάποιοι γείτονες και άρχισαν να βοηθούν στην αναζήτηση της Σόχα. Αλλά μόνο όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο βρήκαν τη σορό της.

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί» 

Σε ένα γειτονικό σπίτι μένει ένα άτομο που σχετίζεται με τον αρχηγό του δικτύου Foxtrot, τον καταζητούμενο Ράβα Ματζίντ, σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonbladet, αλλά αυτό το άτομο και η υπόλοιπη οικογένειά του πρέπει να έλειπαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonbladet, η αστυνομία πιστεύει ότι το άτομο αυτό πρέπει να ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος.

Ο αδερφός της Σόχα λέει ότι τα αδέρφια και η οικογένεια ήταν κοντά ο ένας στον άλλον. Ήταν η μεγαλύτερη από τα αδέρφια, και παθιασμένη με το επάγγελμά της ως δασκάλα. «Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί» ανέφερε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό