Home Περιβάλλον Σοκ στις ελβετικές Άλπεις: Συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο

Σοκ στις ελβετικές Άλπεις: Συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο μετά από πτώση ελικοπτέρου στις ελβετικές Άλπεις.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερις τουρίστες, ένας ξεναγός για το βουνό και ο χειριστής.

Η εθνικότητα των τουριστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει στους λόγους της συντριβής του ελικοπτέρου. Όπως έγινε γνωστό ωστόσο, οι δύο διασωθέντες εντοπίστηκαν αμέσως και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Χιονοστιβάδα με 3 νεκρούς

Χιονοστιβάδα κοντά στο Τσερμάτ, ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ελβετίας το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ, παρέσυρε και σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλον ένα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του καντονιού του Βαλέ, η χιονοστιβάδα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (1/4) σε περιοχή εκτός πίστας, στο Ρίφελμπεργκ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί άλλος ένα

Βίντεο που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν τοίχο από χιόνι να σαρώνει περιοχή εκτός πίστας του τομέα Ρίφελμπεργκ του Τσερμάτ, ενός από τα πολυτελέστερα χιονοδρομικά κέντρα στις ελβετικές Άλπεις.

Παρά την κακοκαιρία οι Αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, η οποία ανεστάλη τη νύχτα.

Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος σε ορισμένα τμήματα των καντονιών Γκριζόν και Βαλέ. Προορισμοί που είναι αμφότερα δημοφιλείς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. «Προβλέπονται μεγάλες χιονοστιβάδες, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μεγάλες» ανέφερε την Δευτέρα (1/4) το Ινστιτούτο για την Έρευνα του Χιονιού και των Χιονοστιβάδων.

Αυτόν τον χειμώνα, 14 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ένας αριθμός ελαφρά μικρότερος από τον μέσο όρο τα τελευταία χρόνια που ανέρχεται σε 17 θανάτους στα τέλη Μαρτίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version