28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σοκ στη Λευκάδα: «Μαύρη Χήρα» τσίμπησε 35χρονο

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο της Λευκάδας όταν μεταφέρθηκε ένας 35χρονος άνδρας ο οποίος υπέφερε από έντονους πόνους που προκλήθηκαν από τσίμπημα αράχνης «Μαύρη Χήρα».

Ο άτυχος άντρας δέχτηκε το τσίμπημα της αράχνης τη Μεγάλη Πέμπτη όταν επιχείρησε να φορέσει τα παπούτσια του που τα είχε αφήσει έξω από το σπίτι του. Περίπου μισή ώρα μετά το τσίμπημα άρχισε να νιώθει ενόχληση ενώ μέσα σε λίγα λεπτά ο πόνος έγινε αφόρητος.

Τη στιγμή που o 35χρονος ένιωσε το τσίμπημα δεν έδωσε μεγάλη σημασία, καθώς θεώρησε πως κάποιο πετραδάκι ή κάποιο αγκάθι ήταν αυτό που τον τσίμπησε και συνέχισε τις εργασίες του.

Περίπου μισή ώρα αργότερα όμως, ο πόνος άρχισε να γίνεται έντονος και έτσι έβγαλε το παπούτσι του για να δει τι συμβαίνει, διαπιστώνοντας πως τον είχε τσιμπήσει μια κατάμαυρη αράχνη «μαύρη χήρα» 2-3 εκατοστών, η οποία μάλιστα ήταν ακόμα πάνω στο πόδι του.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο πόνος άρχισε να γίνεται αφόρητος, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να νιώθει το πόδι του να μουδιάζει. Αντιλήφθηκε τότε πως η κατάστασή του ήταν επικίνδυνη, και παρόλο που δεν έχει σχετικές αλλεργίες, μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Στα 10-15 λεπτά που χρειάστηκε για να φτάσει στο νοσοκομείο, ο πόνος είχε πλέον γίνει αβάσταχτος, ενώ όπως περιέγραψε στο ilefkada.gr, ένιωθε τον πόνο να «ανεβαίνει» προς τον κορμό του.

Αμέσως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ, επιλήφθηκαν της κατάστασής του και του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ νοσηλεύτηκε το βράδυ στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση. Μόλις οι γιατροί σιγουρεύτηκαν ότι η υγεία του βρισκόταν εκτός κινδύνου και οι πόνοι υποχώρησαν του έδωσαν εξιτήριο. 

Τι πρέπει να κάνετε εάν σας τσιμπήσει «μαύρη χήρα»

Η «μαύρη χήρα» είναι μια από τις πολλές αράχνες που ανήκουν στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.

Η μαύρη χήρα κατασκευάζει έναν ισχυρό, κολλώδη ιστό από μεταξένιες ίνες. Έχει βρεθεί ότι η αντοχή αυτής της μεταξένιας ίνας είναι ίση με μία ίνα κατασκευασμένη από ατσάλι αντίστοιχου πάχους, έχοντας όμως το ατσάλι 6 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα.

Συνήθως, κρέμεται από τον ιστό ανάποδα και περιμένει κάποιο έντομο να πέσει πάνω του και να κολλήσει. Έπειτα ορμάει πάνω στο παγιδευμένο έντομο που προσπαθεί να ελευθερωθεί, το δαγκώνει και το τυλίγει σε κουκούλι για να τραφεί αργότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό