35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Σοκ στη Διεθνή Επιτροπή του Άουσβιτς για την επίδοση ακροδεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές – «Είναι ένα απογοητευτικό σημείο καμπής»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Ευρώπη χάνει και ξεχνάει τον εαυτό της»

Το σοκ της για την ισχυρή επίδοση ακροδεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς. «Είναι ένα απογοητευτικό σημείο καμπής» επισημαίνει χαρακτηστικά.

«Για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος και των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης, αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα απογοητευτικό σημείο καμπής», ανέφερε σε δήλωση που δημοσιοποίησε σήμερα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς Κρίστοφ Χόιμπνερ.

«Η Ευρώπη χάνει και ξεχνάει τον εαυτό της: σε όλο και περισσότερες χώρες, εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν επιρροή, ενώ στην πραγματικότητα απεχθάνονται την ευρωπαϊκή ιδέα, η οποία αναπτύχθηκε από τη φρίκη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και της φονικής φρίκης των στρατοπέδων».

Εντούτοις, η Ευρώπη παραμένει η μεγάλη ελπίδα για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, υπογράμμισε» ο Χόιμπνερ.

«Και γι’ αυτό ακριβώς ζητούν κατεπειγόντως τα άλλα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προστατεύσουν αυτή την ευρωπαϊκή ιδέα και να αντιταχθούν από κοινού στην αναταραχή και την υποκίνηση από δεξιές εξτρεμιστικές δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό