20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σοκ για Λίβερπουλ και Άρσεναλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γουλβς, που απειλείται με υποβιβασμό, ταπείνωσε τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ με άνετη νίκη (3-0) επί των «Κόκκινων» που δεν έχουν κερδίσει ακόμη στην Πρέμιερ Λιγκ το 2023.

Η ήττα άφησε τη Λίβερπουλ στη 10η θέση με 29 βαθμούς μετά από ένα χείριστο ξεκίνημα για το 2023, στο οποίο έχει κερδίσει μόλις έναν από τους επτά αγώνες – εναντίον της Γουλβς στο Κύπελλο Αγγλίας – σε όλες τις διοργανώσεις.

«Η έναρξη του παιχνιδιού ήταν φρικτή. Προκαλέσαμε τη δυστυχία με τα πρώτα 12 λεπτά… Πώς να μην ανησυχώ;», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας απογοητευμένος Κλοπ μετά το παιχνίδι.

«Μπορείς να επικρίνεις, μπορείς να μας κρίνεις, μπορείς να πεις ό,τι θέλεις και μάλλον έχεις δίκιο, γιατί αυτά τα 12 λεπτά δεν επιτρέπονται. Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο, πρέπει να πω».

Νωρίτερα, η εποχή του νέου προπονητή της Έβερτον, Σον Ντάις, ξεκίνησε με μια νίκη-σοκ 1-0 επί της πρωτοπόρου στην Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ, καθώς η κεφαλιά του Τζέιμς Ταρκόφσκι στο δεύτερο ημίχρονο επέτρεψε στα «ζαχαρωτά» να κερδίσουν τον πρώτο αγώνα τους από τον Οκτώβριο και να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ήττα άφησε την Άρσεναλ με διαφορά πέντε βαθμών έναντι της δεύτερης Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επισκέπτεται το Λονδίνο για να παίξει με την Τότεναμ την Κυριακή.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «Κανονιέρηδων», Ζορζίνιο, έκανε το ντεμπούτο του ένα λεπτό πριν από το γκολ της Έβερτον (60΄), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει αρκετά για να αλλάξει την τύχη της ομάδας του.

Η Έβερτον είναι τώρα 17η, έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

Τσέλσι-Φούλαμ 0-0Έβερτον-Άρσεναλ 1-0 (60΄ Ταρκόφσκι)Άστον Βίλα-Λέστερ 2-4 (9΄ Γουότκινς, 32΄ αυτ. Σούταρ – 12΄ Μάντισον, 41′ Ιεανάτσο, 45΄+ Τέτε, 79΄ Πράετ)Μπρέντφορντ-Σαουθάμπντον 3-0 (41΄ Μι, 44΄ Μπεμό, 80΄ Γένσεν)Μπράιτον-Μπόρνμουθ 1-0 (87΄ Μιτόμα)Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 2-1 (7΄ πεν. Φερνάντες, 63΄ Ράσφορντ-76΄ Σχλουπ))Γουλβς-Λίβερπουλ 3-0 (6΄ αυτ. Μάτιπ, 12΄ Ντόουσον, 71΄ Νέβες)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό