27.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Σοκαρισμένες οι πρώην ομάδες του στην Αγγλία, συλλυπητήρια από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αιφνίδιος θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ βύθισε στο πένθος και τις ομάδες στις οποίες ο Έλληνας μπακ αγωνίστηκε στην Αγγλία. Οι “μεγάλοι” της Premier League πόσταραν συλλυπητήρια μηνύματα.

Οι ομάδες από τις οποίες πέρασε στην καριέρα του ο Τζορτζ Μπάλντοκ βυθίστηκαν στο πένθος μετά την είδηση του θανάτου του 31χρονου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού.

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Έλληνας μπακ ξεκίνησε την καριέρα του στην ΜΚ Ντονς, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της και πέρασε οχτώ χρόνια στην ανδρική ομάδα, πραγματοποιώντας συνολικά 104 εμφανίσεις με την ομάδα.

Η ΜΚ Ντονς εξέφρασε τη θλίψη της μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, ενώ επίσης άλλαξε και την κεντρική φωτογραφία, ανεβάζοντας ασπρόμαυρη φωτογραφία του Τζορτζ Μπάλντοκ.

“Είμαστε βαθιά καταρρακωμένοι και λυπημένοι, από τη στιγμή που μάθαμε τα σοκαριστικά νέα από τον πρώην παίκτη της ακαδημίας της ομάδας και της ΜΚ Ντονς, Τζορτζ Μπάλντοκ… Θα είσαι πάντα ένας από εμάς, Γιώργο”.ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (φόρεσε τη φανέλα της για επτά χρόνια και για 219 παιχνίδια) στάθηκε στο πόσο δημοφιλής και αγαπητός ήταν ο Έλληνας μπακ. Για φοβερό παιδί και τρομερό χαρακτήρα που θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων έκανε λόγο η Τάμγουορθ.

Sheffield United Football Club is shocked and extremely saddened to learn of the passing of former player, George Baldock.

The defender left the club in the summer after seven years at Bramall Lane and was extremely popular with supporters, staff and team-mates who pulled on a… pic.twitter.com/OlDsn0lFpB

— Sheffield United (@SheffieldUnited) October 9, 2024

Tamworth Football Club are deeply saddened by the sudden passing of our former player George Baldock

George joined Tamworth FC in 2012 at the start of his career from MK Dons on loan and made 18 appearances for the Lambs and also made his way onto the scoresheet

A brilliant… pic.twitter.com/dngYBmdaok

— Tamworth Football Club (@tamworthfc) October 9, 2024

Να αναφέρουμε ότι κάτω από την ανάρτηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υπήρξαν αντιδράσεις των επίσημων λογαριασμών πολλών ομάδων του νησιού που θρηνούν και αυτές την απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

Ο επίσημος λογαριασμός της Premier League έσπευσε να συλλυπηθεί τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ποστάροντας: “Είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια του George. Οι σκέψεις όλων στην Premier League είναι με την οικογένειά του και τους φίλους του σ’ αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή”.

Ακολούθησαν οι περισσότερες “μεγάλες” ομάδες της Premier League. “Τόσο άσχημα νέα. Οι σκέψεις της Λίβερπουλ είναι με την οικογένεια του George και τους φίλους του” ανέφεραν οι “ρεντς”.

Με τη σειρά της, η Μάντσεστερ Σίτι σχολίασε: “Οι σκέψεις όλων στη Μάντσεστερ Σίτι είναι με την οικογένεια και τους φίλους του George αυτές τις λυπηρές στιγμές”.

Από τη μεριά της, η Τσέλσι πόσταρε: “Τόσο θλιβερά νέα. Οι σκέψεις όλων στην Τσέλσι είναι με τους αγαπημένους του George σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Αναπαύσου εν ειρήνη George”.

Ο επίσημος λογαριασμός της Έβερτον ανέφερε: “Οι σκέψεις όλων στην Έβερτον είναι με την οικογένεια και τους φίλους του George σ’ αυτές τις πολύ λυπηρές και δύσκολες στιγμές”.

Συγκλονισμένη απ’ το θάνατο του Μπάλντοκ ήταν και η Μπράιτον στην οποία εργάζεται ως προπονητής ακαδημιών ο αδελφός του Τζορτζ, Σαμ Μπάλντοκ: “Στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήρια μας προς τον αδερφό του Τζορτζ και τον συνάδελφό μας Σαμ, την οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή” ανέφερε η ανακοίνωση των “Γλάρων”.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993. Είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου έκανε και το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010 σε αναμέτρηση απέναντι στην Μπράιτον.

Με το βρετανικό σύλλογο κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, μέχρι το 2017. Στη διάρκεια αυτής της επταετίας παραχωρήθηκε ως δανεικός στις Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 εντάχθηκε με μεταγραφή στο δυναμικό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την φανέλα της οποίας φόρεσε συνολικά 219 φορές, εκ των οποίων οι 83 ήταν στην Premier League, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ.

Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023, καθώς και δύο ανόδους από την Championship στην Premier League.

Από το 2022 ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 12 συμμετοχές.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό