20 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Σοκάρει η υπόθεση βιασμού της 14χρονης στη Λέσβο: «Πήρε χάπια – Ντρέπεται να πάει στο σχολείο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκ προκαλεί η περιγραφή της μητέρας της 14χρονης για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το κορίτσι μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της από δύο νεαρούς άνδρες σε χωριό της Λέσβου. Την ώρα που η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη και η εισαγγελία Μυτιλήνης δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το αν θα απαγγείλει κατηγορίες, η μητέρα της μαθήτριας περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησε όταν η κόρη της προσπάθησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια.

Όπως είπε στο Mega η μητέρα, το κορίτσι δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για τον εφιάλτη που έζησε. Ξαφνικά, ένα πρωί η μητέρα τη βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. «Την βλέπω κάτω στο πάτωμα να κοιμάται, αλλά πολύ βαριά. Έπιασα, την κουνούσα, δεν ξυπνούσε, μουρμούριζε, τα έλεγε μπερδεμένα. Είχα κάτι χάπια δικά μου, πριν καιρό έπαιρνα μία αγωγή για κρίσεις πανικού, αυτά τα χάπια ναρκώνουν. Το κορίτσι πήρε 11 με 12 χάπια», ανέφερε η μητέρα της 14χρονης.

Όπως έγινε στη συνέχεια γνωστό, η ανήλικη μαθήτρια προσπάθησε να κάνει κακό στον εαυτό της, όταν πληροφορήθηκε ότι έχει διαρρεύσει βίντεο με τον καταγγελλόμενο βιασμό της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της έγινε πλύση στομάχου και μόλις ξεπέρασε τον κίνδυνο αποκάλυψε τα πάντα στους γονείς της. 

«Το παιδί μού είπε ότι μπήκε σε ένα αυτοκίνητο. Μου είπε: “Ήξερα ότι θα με πάνε μία βόλτα”. Δεν ήξερε ότι θα γίνουν τα πράγματα μετά ολοκληρωμένα όλα. Έχει κυκλοφορήσει και ένα βίντεο, ντρέπεται να πάει και στο σχολείο», είπε η μητέρα της

Αρνούνται τα πάντα οι δύο νεαροί

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Μυτιλήνης έχει στα χέρια της το επίμαχο βίντεο, ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και τις καταθέσεις των γονιών του κοριτσιού. Εξετάζονται όλα τα στοιχεία λεπτομερώς και με την απαραίτητη διακριτικότητα, ωστόσο ακόμη ο Εισαγγελέας δεν έχει αποφανθεί για το αν θα απαγγείλει κατηγορίες. 

Οι δύο νεαροί -21 και 22 ετών- ωστόσο αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή, την ώρα που το κορίτσι βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν είναι σε θέση να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.  

«Το ότι υπάρχει το βίντεο, υπάρχει. Το τι είναι, ποιος είναι και τι ακριβώς έχει γίνει, ποιος το έχει τραβήξει δεν ξέρουμε», λέει ο δικηγόρος του 21χρονου, Πανάγος Κούφελος.

«Δεν έχει κάνει τίποτα το παιδί. Δεν έχει καμία σχέση πουθενά. Ούτε έχει στο κινητό του βίντεο, ούτε τίποτα. Θα το ψάξουν έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει τίποτα», αναφέρει ο πατέρας του 22χρονου.

Σε άσχημη κατάσταση η 14χρονη

Η 14χρονη από την πλευρά της βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Η μικρή αρνείται να αναπαράγει το περιεχόμενο της κατάθεσής της. Είναι σε μια σύγχυση, είναι σε κατάρρευση», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει η μαθήτρια, οι δύο νεαροί την έπεισαν να μπει στο αμάξι και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί, όπως υποστήριξε, την βίασαν και βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τη 14χρονη είχε δεχθεί καταγγελία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται να υπήρχαν μέσα στο σπίτι της ανήλικης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό