20.6 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σοβαρά προβλήματα των Ευρωπαίων στην αγορά της Κίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η VW, η Porsche, η BMW και η Mercedes αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση των πωλήσεων στην Κίνα, χάνοντας έδαφος από τις τοπικές μάρκες στην αγορά που κάποτε κυριαρχούσαν.

Το 3ο τρίμηνο, οι εταιρείες αυτές αντιμετώπισαν αξιοσημείωτη πτώση των πωλήσεων: Η BMW μειώθηκε κατά 30%, η Porsche κατά 19%, η VW κατά 15% και η Mercedes κατά 13%.

Το κύριο ζήτημα δεν είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα αυτοκίνητα, αλλά η μετατόπιση της προτίμησης των Κινέζων καταναλωτών προς τα εγχώρια ηλεκτρικά οχήματα  που προσφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά σε χαμηλότερες τιμές.

Τοπικές μάρκες όπως η BYD, η Xpeng και η Nio παράγουν ανταγωνιστικά μοντέλα με παρόμοιες ή καλύτερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, και σε ένα κλάσμα του κόστους.

Αυτή η στροφή μειώνει το μερίδιο αγοράς των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα από 25% πριν από την πανδημία σε 15% τώρα, και τα EV τους αποτελούν μόνο το 10% της αγοράς.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι γερμανικές μάρκες επενδύουν σε συνεργασίες με κινεζικές εταιρείες για να βελτιώσουν τις προσφορές τους σε ηλεκτρικά και να δημιουργήσουν πιο προσιτά, ειδικά για την Κίνα μοντέλα.

 Το αν αυτή η στρατηγική θα τους βοηθήσει να ανακτήσουν τα ερείσματά τους ή θα σηματοδοτήσει την πτώση της κυριαρχίας τους στην Κίνα και πέραν αυτής παραμένει αβέβαιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό