26.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σκόπια: Δεν καταλαβαίνουν τίποτα – Επιμένει στον όρο «Μακεδονία» ο Μίτσκοσκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα παιδαριώδη παιχνίδια της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας με την επίσημη ιστοσελίδα της, φαίνεται εν τέλει πως εξυπηρετούν μία συνολικότερη στρατηγική της γειτονικής χώρας που από τη στιγμή που έκανε τις εκλογές στις οποίες επικράτησε το VMRO παραβιάζει συστηματικά και με κάθε ευκαιρία τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, εντελοδόχος πρωθυπουργός μετά από τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Αυστρίας έκανε ανάρτηση στα social media στην οποία χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών: Γράφει ο Μίτσκοσκι: 

«Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο @TimcoMucunski, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό πρέσβη @MartinLPammer.   Οι άριστες σχέσεις Μακεδονίας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα ενδυναμώσουν και θα προωθηθούν περισσότερο το προσεχές διάστημα».

Υπενθυμίζεται πως η εμπρηστική τακτική των γειτόνων με το θέμα της ονομασίας ξεκίνησε από τη στιγμή της ορκωμοσίας της νέας Προέδρου όταν αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά ακόμη και το «άδειασμα» από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

Η αναφορά Μίτσκοσκι έρχεται στον απόηχο των σαφών προειδοποιήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας θα σταματήσει στην Ελλάδα εάν η γειτονική χώρα δεν επιστρέψει στο δρόμο της νομιμότητας με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Денеска заедно со потпретседателот @TimcoMucunski остваривме средба со австрискиот амбасадор @MartinLPammer.

Одличните односи помеѓу Македонија и Австрија на економско поле ќе бидат дополнително унапредувани и поттикнувани во наредниот период. pic.twitter.com/qf6jcIV1Ac

— Христијан Мицкоски (@MickoskiHM) May 22, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό