20.1 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Σκυλακάκης: Επίδομα σε όλα τα είδη θέρμανσης, 25% μεγαλύτερη για το ηλεκτρικό ρεύμα – Η αλλαγή φέτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης, που θα δοθεί φέτος έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο  οποίος δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι καταρχήν το επίδομα θέρμανσης θα αφορά όλα τα είδη θέρμανσης, δηλαδή και την ηλεκτρική.

Μάλιστα όπως είπε ο ηλεκτρισμός θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση από το πετρέλαιο. Η διαφορά θα ανέρχεται σε 25% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Ποια θα είναι η φετινή αλλαγή

Η φετινή αλλαγή σχετικά με την καταβολή του επιδόματος έχει να κάνει με το εξής:

Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις: Η μία μεγάλη στην αρχή το Δεκέμβριο, το 60% και η δεύτερη απολογιστικά στο τέλος της περιόδου αφού ληφθεί υπόψιν πόσο κρύο χειμώνα θα κάνει.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε επίσης ότι στο επίδομα θέρμανσης έχουμε πολύ περισσότερα εισοδηματικά κριτήρια σε σχέση με άλλα επιδόματα.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Flash.gr με το περυσινό μοντέλο για τους δικαιούχους, τα κριτήρια, τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών θα δοθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά με το ύψος του να κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεται η κατοικία σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα σχετικά παραστατικά για τις αγορές πετρελαίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου και τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους σε τρείς φάσεις, το Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ανάλογα με την υποβολή των παραστατικών και την εκκαθάριση των αγορών. Από τα 237 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό κονδύλι τα 189 εκατ. θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό