18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκρέκας: Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση για το ρεύμα Δεκεμβρίου – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση θα δοθεί σε τρεις κλίμακες

Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 221ευρώ ανά μεγαβατώρα.Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα.Για κατανάλωση πάνω από 1001 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 269 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Απορροφάται έως 100% η αύξηση.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Εξαιρετικά νέα για την Ελλάδα»

Το συνολικό κόστος της επιδότησης ανέρχεται στα 282 εκατ. ευρώ.

Επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια

Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 kWh, η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται στα 183 ευρώ /ΜWh.

Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000 kWh, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 34 ευρώ/MWh.

Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 221 ευρώ/MWh.Το συνολικό κόστος για νοικοκυριά – επαγγελματίες φτάνει τα 435 εκατ. ευρώ.

Φυσικό Αέριο

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό