18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκοπεύει να πουλήσει όλα τα υποκαταστήματά της στη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γαλλική Leroy Merlin ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να πουλήσει όλα τα υποκαταστήματά της στη Ρωσία σε «τοπικούς διαχειριστές».

Τα 113 καταστήματα Leroy Merlin στη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 18 έως 20% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

Η Adeo, μητρική εταιρεία της Leroy Merlin, αποκάλυψε την πρόθεσή της να παραχωρήσει τον έλεγχο της εταιρείας, η οποία είναι εγκατεστημένη εδώ και 18 χρόνια στη Ρωσία.

Αυτή η εξέλιξη «θα πρέπει να επιτρέψει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των 45.000 εργαζομένων και τη διαιώνιση της δραστηριότητας της εταιρείας», υποστηρίζει σε δελτίο Τύπου ο γαλλικός όμιλος, που ανήκει στην οικογένεια Mulliez και είναι από τους κύριους ξένους εργοδότες στη Ρωσία.

Η επιχείρηση θα υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών στη Ρωσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, αναφέροντας ότι πρόκειται για «μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς».

Αρκετές μάρκες που ανήκουν στην οικογένεια Mulliez παρέμειναν στη Ρωσία, παρά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η Adeo εξήγησε πέρυσι ότι θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία, αλλά ανέστειλε κάθε νέα επένδυση, επικαλούμενη τον κίνδυνο «απαλλοτρίωσης» σε περίπτωση απόσυρσης.

Η Auchan, μια άλλη εμπορική μάρκα που ανήκει στον γαλαξία της οικογένειας Mulliez, εξασφαλίζει πάνω  από το 10% των συνολικών πωλήσεών της στη Ρωσία, καθώς διαθέτει εκεί 230 καταστήματα.

Τη στιγμή που πολλές γαλλικές και δυτικές εταιρείες έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου, η απόφαση της οικογένειας Mulliez να παραμείνει στη χώρα έχει προκαλέσει έντονη κριτική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό