18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκοπεύει να ενσωματώσει DDR5 στις μητρικές το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μνήμες RAM τύπου DDR4 έχουν γίνει πλεον το στάνταρ στην αγορά των υπολογιστών ωστόσο η AMD σκοπεύει να ενσωματώσει μέχρι το 2022 στις μητρικές της υποστήριξη για DDR5 μνήμες. Σύμφωνα με μια αναφορά η κόκκινη εταιρεία αναπτύσσει το χρονοδιάγραμμα της για να κάνει μια ομαλή μετάβαση στο DDR5.

Οι μνήμες RAM αυτού του τύπου πιθανόν θα κυκλοφορήσουν με τους επεξεργαστές της αρχιτεκτονικής Zen 4. Εκτός από την AMD όμως και η Intel θέλει να μεταφερθεί στην επόμενη γενιά πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δούμε το ντεμπούτο των DDR5 στις μητρικές της Intel.

Η Intel σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ελαφρώς πιο μπροστά στον τομέα της ανάπτυξης και ίσως δούμε μητρικές συμβατές με DDR5 είτε το επόμενο έτος είτε προς τις αρχές του 2022. Βέβαια, οι ημερομηνίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ίσως μάθουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Είναι η κατάλληλη ώρα για να μεταφερθούμε στις DDR5 μνήμες RAM ή μήπως είναι λίγο νωρίς δεδομένου ότι το DDR4 ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια να είναι main stream.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό