24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκιάθος: Τουρίστες ρισκάρουν τη ζωή τους σε απογειώσεις αεροπλάνων – Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν φαίνεται να πτοούνται οι τουρίστες στη Σκιάθο που θέλουν να ζήσουν από πολύ κοντά την εμπειρία της απογείωσης και της προσγείωσης ενός αεροπλάνου, καθώς εξακολουθούν να καταγράφουν από απόσταση αναπνοής τα αεροπλάνα να απογειώνονται από το αεροδρόμιο.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action24, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει μια ομάδα ταξιδιωτών, οι λεγόμενοι «plane spotters», που ταξιδεύουν για να φωτογραφίσουν από κοντά προσγείωση και απογείωση. Στη Σκιάθο ακόμη και το αεροδρόμιο είναι λόγος να έρθει κανείς, πέρα από τις ομορφιές που έχει. Το μοναδικό με τη Σκιάθο είναι ότι είναι πολύ κοντά αυτό, πολύ κοντά στην περίφραξη που μπορεί κανείς να σταθεί. Υπάρχει άλλο ένα τέτοιο αεροδρόμιο στο Σαν Μαρτίν στην Καραϊβική. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουμε κάθε φορά και εμείς και με σήμανση, με πινακίδες, αλλά και με μία διαγράμμιση που έχουμε κάνει, ότι δεν πρέπει να πλησιάζουν τόσο γιατί γίνεται επικίνδυνο. Είναι σα να περνάμε το φανάρι με κόκκινο. Μάλιστα, πριν από δυο χρόνια είχαμε και ένα ατύχημα με μια κυρία που χτύπησε. Μπορεί κανείς να κάτσει 5 μέτρα πιο εκεί και να απολαύσει το θέαμα χωρίς να κινδυνεύσει».

Ο ίδιος συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «έχουμε και περιφρούρηση από τη δημοτική αστυνομία, περνάει η δημοτική αστυνομία σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά όταν έχουμε 25 πτήσεις τη μέρα, όπως καταλαβαίνετε δε μπορούμε να είμαστε συνέχεια εκεί, για αυτό υπάρχει μια έντονη σήμανση και διαγράμμιση, την οποία δεν την τηρούν. Είναι η περίφραξη του αεροδρομίου, μετά ένας δρόμος και μετά η θάλασσα, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Ο δρόμος αυτός ενώνει τη μια πλευρά ολόκληρη του νησιού που υπάρχει μια υψηλή κίνηση, με ξενοδοχεία, με τροφοδιανομές, εκεί είναι και η υπηρεσία καθαριότητας. Υπάρχει φανάρι για τα οχήματα, υπάρχει σήμανση για τους πεζούς, δηλαδή στη Σκιάθο πρέπει να σταματήσεις το αυτοκίνητο για να περάσει το αεροπλάνο. Βγάζει κόκκινο, σταματάμε, περιμένουμε να γίνει η προσγείωση ή η απογείωση και μετά περνάμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό