22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκέφτηκα την αυτοκτονία τις πρώτες εβδομάδες στη φυλακή

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαι αθώα, αισθάνομαι τρόπαιο»

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο», τονίζει η Εύα Καϊλή μέσα από τη φυλακή Haren, όπου την επισκέφτηκε η βουλευτής της Forza Italia, Deborah Bergamini, μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε» της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πριν καθίσει.

«Εκτιμώ το θάρρος σας», «Θάρρος;», «Ναι, το θάρρος. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου» όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Corriere Della Serra.

«Μετά την αναστάτωση των πρώτων ημερών, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει, ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την έναρξη του Qatargate όταν η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου της Francesco Giorgi, ενός κοινοβουλευτικού βοηθού που είχε εργαστεί στις Βρυξέλλες με τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κατέληξε επίσης στη φυλακή.

«Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου. Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Μετά κάτι μου έκανε κλικ» λέει χαρακτηριστικά. Στο μονόκλινο κελί της η Καϊλή έχει αρχίσει να μελετά γαλλικά και ολλανδικά. «Όταν τελειώσει αυτό», λέει, «θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό