24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκάνδαλο με σεξουαλικές κακοποιήσεις στο ποδόσφαιρο γυναικών των ΗΠΑ, κεραυνοί από Μόργκαν, αρχίζουν έρευνες για όλες τις υποθέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμα ένα σκάνδαλο που αφορά σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ με προπονητές στο ποδόσφαιρο γυναικών να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών, ενώ η Άλεξ Μόργκαν κατηγόρησε ευθέως την Λίγκα.

Για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός των ΗΠΑ βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών με τα θύματα, αυτή τη φορά, να προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο βασικός ένοχος είναι ο Πολ Ρίλεϊ. Ο 58χρονος Άγγλος προπονητής των Νορθ Καρολάινα Κούρατζ απολύθηκε την περασμένη Πέμπτη μετά από τις κατηγορίες δύο αθλητριών του για σεξουαλική κακοποίηση.

Το θέμα όμως είναι φαίνεται ότι πάει αρκετά πιο πίσω και δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο προπονητή. Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει γενικότερα και για άλλες καταγγελίες που υπάρχουν και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε στα social media η Άλεξ Μόργκαν. Η θρυλική Αμερικανίδα επιθετικός κατηγόρησε ευθέως την Ομοσπονδία ότι γνώριζε αλλά οι έρευνές της δεν ήταν εκείνες που έπρεπε για να φέρουν αποτέλεσμα.

“Η Λίγκα ενημερώθηκε για αυτές τις κατηγορίες πολλές φορές και πολλές φορές αρνήθηκε να ερευνήσει τις κατηγορίες. Η Λίγκα πρέπει να αποδεχτεί τις ευθύνες της για μία διαδικασία η οποία απέτυχε να προστατέψει τις ίδιες τις αθλήτριές της από αυτή την παρενόχληση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έφερε στη δημοσιότητα δύο email τα οποία χρονολογούνται από τις αρχές του έτους.

Αρχίζουν οι έρευνες για όλες τις υποθέσεις

Το θέμα ανέδειξε το “The Athletic” με μεγάλη του έρευνα και όπως ήταν αναμενόμενο έχει φτάσει πλέον στα ανώτατα κλιμάκια. Ήδη, έχει διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα η οποία θα είναι στραμμένη σε δύο μέτωπα.

Το πρώτο θα αφορά τις καταγγελίες που έχουν γίνει τόσο για τον Πολ Ρίλεϊ όσο και για άλλους προπονητές, ενώ το δεύτερο θα είναι για την Λίγκα και τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση των καταγγελιών στην ενόργανη γυμναστική αναμένεται να αποδοθούν ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν, στα άτομα που ανέλαβαν να διαλευκάνουν τις υποθέσεις.

Επιπρόσθετα το FBI θα κάνει δική του έρευνα για να φανεί εάν υπάρχει κακοδιαχείριση των υποθέσεων από την πλευρά των πρακτόρων που ανέλαβαν αρχικά τις υποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την υπόθεση της γυμναστικής όπου σήμερα έχουν βρεθεί παραλήψεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν το θέμα θα πάρει την ίδια μεγάλη έκταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό