21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σιωπή και λούτρινα παιχνίδια στο σημείο των πυροβολισμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια φρικτή σιωπή επικρέμεται πάνω από τον απότομο λόφο στον οποίο βρίσκεται το δημοτικό σχολείο Vladislav Ribnikar.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 13χρονος εισέβαλε την Τετάρτη στο σχολείο, οπλισμένος με δύο όπλα και μια «λίστα θανάτου» και πυροβόλησε οκτώ συμμαθητές του και έναν φύλακα ασφαλείας. Άλλα έξι παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο.

Το σχολείο βρίσκεται στην καρδιά αυτής της κεντρικής κοινότητας του Βελιγραδίου, όπου καταφθάνουν ροές από ανθρώπους που θρηνούν, κρατώντας λουλούδια και λούτρινα παιχνίδια.

24 ώρες μετά τους χειρότερους πυροβολισμούς σε σχολείο στην ιστορία της Σερβίας, μαθητές από το διπλανό κολέγιο στέκονται κατά μήκος του δρόμου για να μείνουν σιωπηλοί και να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών.

REUTERS/Zorana Jevtic

«Είμαι συντετριμμένος», λέει ο τελειόφοιτος του σχολείου Alex Oborina, 19 ετών, δίπλα σε μερικά από τα χειρόγραφα σημειώματα που έχουν αφεθεί στο πεζοδρόμιο.

Το 13χρονο αγόρι συνελήφθη από την αστυνομία αμέσως μετά τους πυροβολισμούς. Ο πατέρας του, ο οποίος κατείχε νόμιμα και τα δύο όπλα, συνελήφθη επίσης, όπως και η μητέρα του.

Η δικηγόρος του, Ιρίνα Μπόροβιτς, λέει ότι έχει περάσει από ανάκριση από γιατρούς και τώρα έχει μεταφερθεί σε νευρολογική και ψυχιατρική κλινική για παιδιά και νέους του Βελιγραδίου. Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώνεται έξω από το σχολείο. Οι περισσότεροι είναι μαθητές από άλλα μέρη του Βελιγραδίου που έχουν έρθει εδώ για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό