21.3 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Σικελία: Φόβοι ότι οι αγνοούμενοι παγιδεύτηκαν στο γιοτ – 10 λεπτά διαρκεί κάθε κατάδυση

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγωνία επικρατεί για τον εντοπισμό των 6 αγνοουμένων από το πολυτελές γιοτ που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας την Κυριακή 18 Αυγούστου όταν χτυπήθηκε από σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA, ο εκπρόσωπος των διασωθέντων Vincenzo Zagarola, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι 6 εναπομείναντες επιβάτες του μοιραίου γιοτ ενδέχεται να μην πρόλαβαν να βγουν από το βυθιζόμενο πλοίο και να παγιδεύτηκαν. 

Μάλιστα, όπως κατέθεσαν οι γιατροί που εξέτασαν όσους διασώθηκαν, μαρτυρίες αναφέρουν ότι το πολυτελές σκάφος βυθίστηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα οι 6 να μην πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως. 

10 λεπτά για κάθε κατάδυση

Οι δύτες που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του εντοπισμού των αγνοουμένων αναφέρουν ότι το γιοτ βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το περιγράφουν ως «πρακτικά άθικτο».

Το ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ τις ιταλικές Αρχές είναι ότι οι δύτες δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο πολυτελές σκάφος και ιδίως στις εσωτερικές καμπίνες καθώς είναι πολύ βαθιά και δεν μπορούν να βουτήξουν για πολλή ώρα.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των Ιταλικών Σωστικών και Πυροσβεστικών Συνεργείων δήλωσε ότι οι δύτες ανέφεραν ότι οι καμπίνες παρεμποδίζονται από έπιπλα που έχουν κυλήσει μπροστά στις πόρτες. Μάλιστα ο χρονικός περιορισμός που επιτρέπεται να βρίσκονται κάτω από το νερό δυσκολεύει πολύ τις έρευνες καθώς διαθέτουν μόλις 10 λεπτά ανά κατάδυση μέχρι να ανέβουν πάλι στην επιφάνεια.

H έκτη επιβάτης που αγνοείται μετά τη βύθιση του Bayesian στα ανοιχτά της Σικελίας ονομάζεται Neda Morvillo. Η Morvillo, σχεδιάστρια κοσμημάτων, είναι σύζυγος ενός άλλου αγνοούμενου επιβάτη, του Chris Morvillo. Είναι συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Clifford Chance.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό