21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση εμπιστεύεται πλέον τις δημοσκοπήσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι αποφάσεις και η συμπεριφορά της Δικαιοσύνης είναι αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα μόνο όταν ταυτίζεται με τις επιθυμίες και τις πολιτικές του επιδιώξεις»

«Πάντοτε αξιολογούμε τις δημοσκοπήσεις ως σημαντικό εργαλείο. Ο κόσμος δείχνει την αποδοκιμασία του, τη διάψευση των προσδοκιών που είχε για τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τον ΟΣΕ», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει μετακίνηση ψηφοφόρων στη ζώνη των αναποφάσιστων και «στο χέρι μας είναι με ειλικρίνεια, με την απόφασή μας να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη και να επανεκκινήσει ο ασφάλεια ο σιδηρόδρομος, να κερδίσουμε πάλι την εμπιστοσύνη τους». Και πρόσθεσε: «Κρατώ ως σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση εμπιστεύεται πλέον τις δημοσκοπήσεις, είναι θετικό αυτό». Ερωτηθείς αν ο κ. Γεραπετρίτης αποδίδει όλη την ευθύνη για το δυστύχημα στο ανθρώπινο λάθος, με βάση όσα είπε χθες στην επιτροπή της Βουλής, απάντησε πως ο υπουργός Επικρατείας μίλησε με γεγονότα, έγγραφα και αποδείξεις. «Μίλησε με γεγονότα που δεν αμφισβητούνται», υπογράμμισε.

Για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε προχθεσινή του συνέντευξη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Οικονόμου τόνισε, πως η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. «Οι αποφάσεις και η συμπεριφορά της Δικαιοσύνης είναι αποδεκτή από τον ίδιο μόνο όταν ταυτίζεται με τις επιθυμίες και τις πολιτικές του επιδιώξεις. Η όλη διαδικασία έχει ανατεθεί σε εφέτες ανακριτές. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα μείνει η οποιαδήποτε σκιά. Όλοι απαιτούμε από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα σε όλες τις πτυχές», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με την ιταλική εταιρεία όπως δήλωσε ότι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων και στο σχέδιο ανασυγκρότησής τους το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από πράγματα τα οποία θα υλοποιηθούν».

Σε ότι αφορά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση εξεταστικής, αν ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, ότι ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του εδώ και 15 ημέρες έχει πει, ότι θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν κατάλαβα ο κ. Τσίπρας να έχει απαντήσει κάποια μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε.

Για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, την ίδια ώρα που είπε, ότι είχε περάσει ένας χρόνος από το Μάτι και ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόσκας, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «φαίνεται ότι ο χρόνος παίζει ρόλο στην ευαισθησία σε ορισμένα πράγματα».

Σχετικά με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στον ΟΣΕ, για όσα είπε ο κ. Γεραπετρίτης στην επιτροπή της Βουλής, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, ότι ο υπουργός Επικρατείας απάντησε με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.

Για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει τσακωθεί με την ευθύνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ανάληψη της ευθύνης δεν είναι μόνο τίτλος ή φράσεις διανθισμένες με το κατάλληλο ύφος και πομπώδη λόγια. «Σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Δεν σημαίνει ότι δεν έχω να πω μία κουβέντα, γιατί επί της θητείας μου υπήρξαν επτά παρατάσεις. Άλλο η οικονομική απορρόφηση ενός έργου, άλλο τι έχουν παραδώσει οι εργολάβοι. Δεν ξέρω πόσα λεφτά πήραν ο εργολάβοι, αλλά από αυτά που θα έπρεπε να λειτουργούν, λειτουργούσε το 18%, αυτό δεν αμφισβητείται. Υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής και στοιχεία. Δεν είναι τόσο ειλικρινές να μιλάς για ανάληψη ευθύνης όταν δίνεις στοιχεία που προκαλούν σύγχυση σε αντίθεση με αυτά που είπαμε και κάναμε εμείς», συμπλήρωσε.

Επίσης σε ερώτηση για το ζήτημα της credit Suisse απάντησε πως «παρακολουθούμε με προσοχή το όλο ζήτημα» και πως «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η οικονομία μας είναι θωρακισμένη ως αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό