31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Σημαντικά κέρδη στη Wall με οδηγό την Nia

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 αλλά και τον Nasdaq να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά καθώς έδωσαν μεγάλη ώθηση τόσο ο τεχνολογικός κλάδος όσο και οι αυξημένες προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων μέσα στο έτος. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,25% στις 38.807 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,96% ή 330 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.187 μονάδες. O S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 5.354 μονάδες. 

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 12,3% σε συγκριση με πέρυσι. 

Πρωταγωνίστρια της σημερινής συνεδρίασης ήταν η Nvdia καθώς έγινε η τρίτη εταιρεία στην ιστορία της Wall Street που ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Ενδοσυνεδριακά η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού κέρδισε 4% και έφτασε στα 1.219 δολάρια ξεπερνώντας για λίγο μάλιστα σε αξία την Apple.  Σημειώνεται ότι η άνοδος της μετοχής έχει καταγράψει άνοδο 3.224% τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Πρόκειται για την τρίτη εταιρεία που ξεπερνάει τα 3 τρισ. δολάρια με την Apple να το κάνει πρώτη τον Ιανουάριο του 2022 και τη Microsoft τον Ιανουάριο του 2024. Σήμερα η μετοχή έκανε άλμα 5,16%

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκαν και τον Μάιο οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα.  

Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 152.000 τον προηγούμενο μήνα μετά την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση των 188.000 τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έκθεση της ADP για την απασχόληση. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 175.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα. 

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις υπηρεσίες ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα κρίσιμα στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και την ανεργία. 

Σε άλλα εταιρικά νέα, άλμα 10% κατέγραψε η Hewlett Packard καθώς ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό