24.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε ύφεση οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη σημείωσαν πτώση το πρώτο εξάμηνο του 2024, με μόλις το 12,5% της αγοράς να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά, δυσκολεύοντας την επίτευξη των στόχων εκπομπών CO2 για το 2025.

Η μείωση αυτή οφείλεται στην απόσυρση κρατικών κινήτρων και στο υψηλό κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ η πίεση αυξάνεται λόγω ανταγωνισμού από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η ACEA, εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών κατασκευαστών, ζητά από την ΕΕ αναθεώρηση των κανονισμών για τις εκπομπές CO2, προτείνοντας να μεταφερθεί από το 2026 στο 2025.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η VW και η Renault, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ αν δεν επιτύχουν τους στόχους.

Ο Luca de Meo, CEO της Renault, υποστηρίζει την ανάγκη ευελιξίας, ενώ ο Oliver Blume της VW δηλώνει ότι οι στόχοι πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να αποφευχθούν τα πρόστιμα.

Ωστόσο, ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, επιμένει ότι οι στόχοι πρέπει να παραμείνουν για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Με τη μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά, οι κατασκευαστές βρίσκονται υπό πίεση να συμμορφωθούν με τους αυστηρούς κανονισμούς, καθώς η προοπτική απαγόρευσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035 παραμένει κρίσιμη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό