16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε χαμηλό 15μηνου η τιμή του αργού πετρελαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό 15μήνου, με το αργό πετρέλαιο τύπου Brent να βρίσκεται αυτή την ώρα στα 72,89 δολάρια, με το αμερικανικό αργό τύπου WTI να έχει υποχωρήσει στα 66,73 δολάρια το βαρέλι.
Αιτία της πτώσης είναι η αναταραχή που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η κατάρρευση αμερικανικών τραπεζών και οι μεγάλες ανησυχίες για διάχυση της τραπεζικής κρίσης. Ένα βασικό ζήτημα που ανακύπτει είναι το τι γίνεται με τις τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα, οι οποίες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ήταν το τελευταίο διάστημα ισχυρές, οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας δεν ακολούθησαν τις πτωτικές τάσεις, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών στο υπουργείο Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης την Πέμπτη 16 Μαρτίου βρισκόταν στο 1,907 ευρώ/λίτρο, ενώ το diesel στα 1,706 ευρώ/λίτρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό