28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε χαμηλά 4 ετών η μετοχή μετά την απόρριψη πρότασης εξαγοράς της Britvic

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μετοχές της Carlsberg σημειώνουν βουτιά 4ετίας αφού η βρετανική εταιρεία αναψυκτικών Britvic δήλωσε ότι είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς της από τη Δανέζικη ζυθοποιίας ύψου 3,11 δισ. λιρών (3,9 δισ. δολάρια).

Οι μετοχές της Carlsberg υποχώρησαν κατά 8,7%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της μετοχής της εταιρείας από τις 12 Μαρτίου 2020, όταν η μετοχή υποχώρησε 8,77%.

Η Britvic αντιθέτως ενισχύθηκε κατά 12,5% μετά την ίδια είδηση.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση, η Britvic ανακοίνωσε ότι είχε αρνηθεί στις 17 Ιουνίου μια βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς από την Carlsberg προσφέροντας 1.250 πένες ανά μετοχή της βρετανικής εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών. Είπε ότι η πρόταση «υποτιμά σημαντικά τη Britvic και τις τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές του». Αυτή ήταν η δεύτερη προσφορά της Carlsberg, αφού η τιμή προσφοράς της στις 6 Ιουνίου 1.200 πένες ανά μετοχή Britvic απορρίφθηκε επίσης.

Η Carlsberg επιβεβαίωσε την απόρριψη της δεύτερης πρότασής της, την οποία χαρακτήρισε ως «μια συναρπαστική ευκαιρία για τους μετόχους της Britvic να πραγματοποιήσουν πλήρως την επένδυσή τους σε μετρητά σε ελκυστική αποτίμηση». Η Δανή ζυθοποιία είπε ότι θα εξετάσει τη θέση της.

Η Britvic, η ιδιοκτήτρια των βρετανικών βασικών εμπορικών σημάτων σκουός και αναψυκτικού Tango Robinsons, κατέχει επίσης αποκλειστικά δικαιώματα εμφιάλωσης franchise 20 ετών στη Βρετανία για τις ανθρακούχες μάρκες αμερικανικών τροφίμων και ποτών Titan PepsiCo, βάσει συμφωνίας που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό