20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε τροχιά ανόδου οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Άρη Γαλανόπουλου

Ανοδική πορεία στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων κατά 36% με 82.000 ταξινομήσεις τους πρώτους 9 μήνες του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), Δημήτρης Πάτσιος, μας βάζει στο κλίμα της αγοράς και των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων.

«Το κλίμα είναι θετικό για την αγορά και την οικονομία και η ζήτηση αυξημένη σε σχέση με το 2020, που στη διάρκεια του έτους είχαν ταξινομηθεί 80.000 καινούργια αυτοκίνητα. Εκτιμούμε ότι το 2021 θα ξεπεράσουμε τις 100.000 ταξινομήσεις και θα πλησιάσουμε τις πωλήσεις του 2019, που ήταν 114.000 αυτοκίνητα. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, γιατί το 2021 που διανύουμε είχαμε και μια περίοδο lockdown τεσσάρων μηνών.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις και παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων υπάρχουν περιορισμένα ζητήματα καθυστέρησης. Το πρόβλημα θα συνεχιστεί και το πρώτο 6μηνο του 2022, λόγω της έλλειψης μικροτσιπς. Θα πρέπει να πούμε, σε όσους θέλουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο να κάνουν μια έρευνα, να δίνονται οι παραγγελίες και να μετράει ο χρόνος παράδοσης.Απόλυτη θετικότητα έχουμε και στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ποσοστό ταξινομήσεων που φτάνει περίπου το 6% και φυσικά εδώ υπάρχουν και οι επιδοτήσεις. Το ποσοστό στην Ευρώπη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φτάνει το 15% του συνόλου των ταξινομήσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τα υβριδικά. Είναι σαφές ότι η νέα τεχνολογία εξυπηρετεί τον καταναλωτή και αυτό το απολαμβάνουν όσοι οδηγούν υβριδικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα έχουμε υποχώρηση του diesel (25-30%) και αύξηση των plug-in υβριδικών (25-30%). Όσο για τα ηλεκτρικά ταξί, θα θέλαμε η ανταπόκριση να είναι μεγαλύτερη, αλλά μια μελέτη που είναι σε εξέλιξη θα δώσει θετική σημαντική αλλαγή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό