24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές», λέει η Βούλα Κεχαγιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας ότι ο «Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα», ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο των εσωκομματικών εκλογών.

«Μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί», επεσήμανε για τον κ. Κασσελάκη, μιλώντας στο OPEN. «Εγώ ακούω πολλά χρόνια τώρα ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, το ”ελέγχω” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο να ελέγχω λαμβάνοντας αποφάσεις υπέρ μου, άλλο να μπορώ να προεδρεύω και να διοικώ. Αυτό το κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει: «Πρόθεσή του είναι να ενώσει, είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιοι τον αμφισβητούν, μπορούν να το καταθέσουν επίσημα στα Όργανα του κόμματος».

Εξάλλου, ερωτηθείσα αν ο κ. Κασσελάκης είναι έτοιμος για εκλογές, είπε: «Έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί».

«Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αν κάποιοι θέσουν επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, τότε θα τηρηθεί το καταστατικό», διευκρίνισε.

Γιώργος Καραμέρος: Διαφώνησα με τη μεθοδολογία, όχι με τα πρόσωπα

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρών» στην ψηφοφορία για τον Νίκο Παππά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, είπε ότι ήταν της άποψης να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνέλθουν τα Όργανα προκειμένου να μην υπάρχει η απόσταση που δημιουργήθηκε χθες. Ωστόσο, συνέχισε, από τη στιγμή που δεν κατέστη εφικτό να γίνει πλειοψηφική αυτή η πρόταση και έγινε η ψηφοφορία, επέλεξε το «παρών».

Σε ερώτηση του Γιώργου Κακούση για το αν έπρεπε να αντικατασταθεί ο Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είμαι της λογικής ότι δεν πρέπει ένα κόμμα να λειτουργεί στη λογική της στρατοπεδοποίησης. Δεν μπορεί όποιος κρατά μια σταθερή γραμμή κοινής λογικής να χρεώνεται ή να πιστώνεται στη μία ή στην άλλη πλευρά. Στηρίζω τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, πλην όμως εκτίμησα ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πρόταση για τον Νίκο Παππά, θα δημιουργούσε εσωστρέφεια. Θεωρώ ότι μια τόσο κομβική συνεδρίαση έπρεπε να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή φυσική παρουσία όλων. Θα μπορούσε επίσης να έχει προηγηθεί μια εισήγηση από την Πολιτική Γραμματεία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, ώστε να υπήρχε μια προεργασία και μια καλύτερη επικοινωνία της ηγεσίας τόσο με τον πρώην όσο και με τον νυν πρόεδρο της ΚΟ».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε ποτέ για τον ίδιο θέμα προσώπων. «Διαφώνησα με τη μεθοδολογία και θεωρώ ότι σε κάθε μας πράξη, σε κάθε πολιτική μας ενέργεια πρέπει να εξαντλείται κάθε περιθώριο συναίνεσης», κατέληξε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό