28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε σύγχυση ο Στέφανος Κασσελάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν επισήμως τις υποψηφιότητές τους και ξεκινούν την προεκλογική τους προσπάθεια για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε σύγχυση και δεν ξεκαθαρίζει τη στάση του συντηρώντας συγκρουσιακό κλίμα.

Ο προβληματισμός στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη είναι εάν θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ή εάν στο έκτακτο Συνέδριο που θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου, θα επιχειρήσει να ανατρέψει την πράξη της καθαίρεσής του από την Κεντρική Επιτροπή. Οι προθεσμίες πάντως δεν τον ευνοούν καθώς η κατάθεση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από όλα τα τυπικά -30 υπογραφές και “πόθεν έσχες”, πρέπει να γίνει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Το ενδεχόμενο να θέσει το ζήτημα στο Συνέδριο και να το τορπιλίσει δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις του. Είναι αρκετοί που προβλέπουν ότι εάν επιλέξει αυτή την τακτική, θα υπάρξει όχι απλώς αντιπαράθεση αλλά σύγκρουση με ενδεχόμενο διάσπασης. Οι υποστηρικτές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην παρεμβαίνει για να τους συγκρατήσει. Πάντως και στο επιτελείο του δεν ομονοούν για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει καθώς υπάρχουν οι πιο μετριοπαθείς και οι περισσότερο “συγκρουσιακοί”. Σε περίπτωση που επικρατήσει η γραμμή της σύγκρουσης είναι αμφίβολο ποιοι θα τον ακολουθήσουν, από τους βουλευτές που επί του παρόντος είναι μαζί του.

Όσο όμως καθυστερεί να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, χάνει έδαφος κάτι που γίνεται αισθητό και από την περιορισμένη ανταπόκριση του κόσμου στις επισκέψεις του, πρώτα στην Άρτα, όσο και στην Τρίπολη, από όπου θέλησε να στείλει το μήνυμα γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών στο εργαστήριο ρομποτικής ότι “επιστρέφω σύντομα”.

Οι μετρήσεις δείχνουν μεν ότι προηγείται αλλά όχι με τα ποσοστά και την δυναμική που είχε παλαιότερα ή έστω και στην περυσινή εκλογή. Εν τω μεταξύ πραγματοποιεί επισκέψεις συνοδευόμενος από βουλευτές, αφού ο ίδιος μετά την έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία ιδιότητα.

Ξεκίνησαν Φάμελλος και Πολάκης, ερωτηματικά για άλλες υποψηφιότητες

Από την πλευρά τους οι άλλοι υποψήφιοι δίνουν το πλαίσιο της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν. Ο Σωκράτης Φάμελλος σε κάθε περίπτωση είναι ο βασικός διεκδικητής καθώς έχει την στήριξη σημαντικού αριθμού στελεχών της πτέρυγας των “87” που ανέτρεψαν τον Κασσελάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

Σε χθεσινές του δηλώσεις επισήμανε ότι “δεν πάει άλλο” και υπογράμμισε τον ενωτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του: «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο είναι ότι υπήρχε μια απαξίωση του κόμματος και στο χώρο των ιδεών που εκπροσωπούμε». Παράλληλα έδωσε και τον βασικό του στόχο: «Εγώ θέλω να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι έχουν απογοητευτεί και έχουν αποστρατευτεί τα τελευταία χρόνια». Εάν ο απογοητευμένος κόσμος συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, τότε εκτιμά ότι θα αυξηθούν και οι πιθανότητές του στην κάλπη της 24/11 – 1/12.

Τον δικό της αγώνα, κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αν και δεν θα είναι υποψήφια συνεχίζει η Όλγα Γεροβασίλη με καθημερινές συνεντεύξεις που πλαγιοκοπεί τον έκπτωτο πρόεδρο και επισημαίνει αφενός την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του και αφετέρου ότι στο ενδεχόμενο της επιστροφής του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει μέλλον. Οι σκληρές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη πολώνουν το κλίμα και προκαλούν αντίστοιχες αντιδράσεις.

Την προεκλογική του καμπάνια ξεκινά αύριο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά και ο Παύλος Πολάκης. Το σύνθημά του είναι για τον «ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που θέλουμε,  για την Ελλάδα που μας αξίζει», ενώ δίνοντας το στίγμα αναφέρει: «Ας δώσουμε την Κυριακή ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, με στόχο το σχηματισμό ενός κοινωνικού μετώπου, ικανού να ανατρέψει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο τις προθέσεις του ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς λέγοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Οι φήμες στα κομματικά παρασκήνια βάζουν ερωτηματικό όσον αφορά τις προθέσεις της Ρένας Δούρου. Παρομοίως και για τον Νικόλα Φαραντούρη αν και με διαφορετικές στοχεύσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό