23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε συντονισμό των ταξιδιωτικών κανόνων στην ΕΕ, καλεί η Μέρκελ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συντονίσει τους κανόνες για τους ταξιδιώτες από περιοχές με εστίες παραλλαγών της Co-19, καθώς παραμένει ο κίνδυνος μιας νέας έξαρσης στις λοιμώξεις.

«Εξακολουθούμε να βαδίζουμε σε λεπτό πάγο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ την Πέμπτη σε ομιλία της στο κοινοβούλιο. πιθανότατα θα είναι οι τελευταίες σημαντικές ομιλίες της στους βουλευτές της Bundestag μετά από 16 χρόνια στην Καγκελαρία.

Ενώ τα ποσοστά των λοιμώξεων στη Γερμανίας μειώνονται σταθερά εδώ και εβδομάδες, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τις ανησυχίες της για την παραλλαγή Δέλτα. Ζήτησε να επιβληθούν μέτρα καραντίνας σε ολόκληρο το ομοσπονδιακό κράτος.

Η Καγκελάριος απευθύνθηκε στους βουλευτές προτού κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες της ΕΕ συγκεντρώνονται για μια διήμερη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση της πανδημίας και άλλων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής.

«Στην Ευρώπη μπορούμε να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι, όχι μόνο στη Γερμανία και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι κίνδυνοι παραμένουν όσο πολλές χώρες προσπαθήσουν να αυξήσουν τους εμβολιασμούς. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει – σίγουρα όχι στα φτωχότερα έθνη του κόσμου».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό