20.7 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Σε συνομιλίες για επενδύσεις στην BeIN Sports του Κατάρ η Σαουδική Αραβία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σαουδική Αραβία διεξήγαγε συνομιλίες για την απόκτηση του αθλητικού σταθμού BeIN Sports του Κατάρ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, τον Οκτώβριο του 2021 και συνεχίστηκαν από τότε.

Το BeIN είναι ο δεύτερος αθλητικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που συνδέεται με επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία αυτόν τον μήνα, αν και το PIF αρνήθηκε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για συμμετοχή στην υπηρεσία ροής DAZN.

Μια πιθανή συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της BeIN θα σήμαινε μια σημαντική αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ της χώρας και του Κατάρ, δεδομένου ότι η BeIN απαγορεύτηκε να εκπέμπει στη Σαουδική Αραβία το 2017.

Το περιεχόμενο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα εμφανίστηκε στη συνέχεια στην υπηρεσία πειρατικής ροής BeoutQ, την οποία το Κατάρ ισχυρίστηκε ότι υποστήριζε ο γείτονάς του. Το 2021 η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να άρει την απαγόρευση εκπομπής στο BeIN, με αποτέλεσμα το BeoutQ να απενεργοποιηθεί.

Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την έγκριση της Premier League στην εξαγορά της Νιούκαστλ από το PIF, δεδομένης της θέσης της BeIN ως κύριου συνεργάτη εκπομπής της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας και της συνακόλουθης αντίθεσής της στη συμφωνία για λόγους πειρατείας.

Ωστόσο, οι επενδυτικές συνομιλίες ειπώθηκε ότι περιπλέχθηκαν επειδή η Σαουδική Αραβία μπλόκαρε την υπηρεσία ροής TOD.tv της BeIN κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022, πράγμα που σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες οπαδοί δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν πολλά παιχνίδια του τουρνουά.

Έκτοτε, η BeIN ενίσχυσε τα τηλεοπτικά αθλητικά δικαιώματά της στην περιοχή MENA, επεκτείνοντας τη συμφωνία με το NBA, τη Formula 1 και τα τέσσερα Grand Slam του τένις, ενώ επέκτεινε επίσης και τη συνεργασία της με την Premier League για τον επόμενο κύκλο δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία έχει αυξήσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων στον αθλητισμό. Μέσω του PIF και του επενδυτικού εγχειρήματος SURJ, έχει συνάψει συνεργασίες με μια σειρά ομοσπονδιών, συμπεριλαμβανομένων των tours τένις Ανδρών (ATP) και Γυναικών (WTA).

Νωρίτερα φέτος, συνδέθηκε με την επένδυση σε ένα franchise στη διοργάνωση The Hundred του αγγλικού κρίκετ. Εκτός από την επέκταση της παρουσίας της στον αθλητισμό, η Σαουδική Αραβία έχει επίσης δώσει έμφαση στη βελτίωση της δικής της αθλητικής ικανότητας.

Για να βοηθήσει στην προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στο βασίλειο, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας ανακοίνωσε μια νέα τριετή συνεργασία με το εμπορικό σήμα Unilever Rexona.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Rexona θα γίνει ο πρώτος επίσημος συνεργάτης του προγράμματος ποδοσφαίρου της Εθνικής Γυναικών της Σαουδικής Αραβίας, σε όλα τα επίπεδα.

Η Εθνική Γυναικών της Σαουδικής Αραβίας έπαιξε τον πρώτο αγώνα της το 2022, την ίδια χρονιά που η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας (SAFF) εγκαινίασε την εγχώρια Premier League Γυναικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό