27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Σε σημαντική άνοδο η Toyota στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota, παρά το ότι είναι η δεύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη πίσω από τη Volkswagen, δεν έχει ως κύριο στόχο να την ξεπεράσει στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Europe, Yoshihiro Nakata, ανέφερε ότι ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου καθώς η εταιρεία κινείται προς την ουδετερότητα άνθρακα.

Η Toyota πούλησε 828.484 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το περασμένο έτος, ενώ η VW πούλησε 1,36 εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός ότι η Toyota ξεπέρασε την VW στις παγκόσμιες πωλήσεις, δεν επιδιώκει να την ξεπεράσει στην Ευρώπη.

Η Toyota έκλεισε τη διαφορά με τη VW στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 17% φτάνοντας τις 324.357 μονάδες, ενώ οι πωλήσεις της VW παρέμειναν σταθερές στις 445.226.

Περίπου το 70% των πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη αφορά υβριδικά, plug-in υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Το κορυφαίο μοντέλο της Toyota στην Ευρώπη είναι το Yaris Cross, το οποίο έχει ξεπεράσει το VW T-Roc και είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο που ηγείται του μεγαλύτερου τμήματος της αγοράς στην Ευρώπη.

Η επιτυχία της Toyota οφείλεται επίσης στη δύναμή της στο τμήμα των μικρών αυτοκινήτων, όπου το Aygo X είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο πίσω από το Fiat Panda.

Ο Nakata ανέφερε ότι η εισαγωγή υβριδικής τεχνολογίας στο Aygo X είναι πιθανή, αρκεί να διατηρηθεί προσιτή η τιμή του.

Επιπλέον, η Toyota σημειώνει ισχυρές πωλήσεις στο τμήμα των συμπαγών αυτοκινήτων με την Corolla hatchback και wagon, η οποία ήταν τρίτη στην κατηγορία του με 49.649 πωλήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό